ATP

Nisam znao šta da radim: Frustrirani Alkaraz uzeo samo šest gemova protiv vremešnog Dimitrova

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 08:00
Karlos Alkaraz, španski teniser, pozdravlja se sa Dimitrovim posle eliminacije u Majamiju Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier
Karlos Alkaraz, španski teniser, pozdravlja se sa Dimitrovim posle eliminacije u Majamiju

Karlos Alkaraz bio je izraziti favorit u borbi za ovogodišnju Masters titulu u Majamiju, ali se od svog drugog trofeja na tom ATP turniru serije 1.000 oprostio već u četvrtfinalu, pošto u noći između četvrtka i petka nije imao rešenja za udarce Grigora Dimitrova - 0:2 (2:6, 4:6). 

I ne samo to, prvi pratilac najboljeg tenisera sveta svih vremena, Novaka Đokovića, u singl poretku bio je toliko nemoćan da se posle meča nije ustezao da prizna koliko je bio u senci slabije rangiranog Bugarina (12). 

"Učinio je da se osećam kao da ponovo imam 13 godina. Ne sećam se da je iko učinio da se osećam ovako. Dugo se tako nešto nije dogodilo. Nisam znao šta da radim. Tražio sam rešenja ali mi on nije dao. Osećao sam neverovatnu frustraciju", izgovorio je dvadesetogodišnji Španac posle iznenađujuće eliminacije.

Dvanaest leta stariji Balkanac napravio je čak 24 vinera i, uopšteno, "ušio" mlađanog rivala u svim važnijim elementima igre, potpuno zasluživši drugi ttrijumf u međusobniom duelima. Nakon tri poraza. 

"Često je genijalnost u jednostavnosti. Znao sam da moram da budem agresivniji, da ja vodim poene. Jako je teško to uraditi protiv njega", presrećan je ali razuman "dželat" šampiona nedavnog Mastersa u Indijan Velsu. 

Dimitrov će se za finale boriti sa Aleksandrom Zverevim iz Nemačke, dok drugi polufinalni par čine branilac trona Danil Medvedev (Rusija) i Janik Siner (Italija). 

Cup tree provided by Sofascore