Vesti iz fudbala

Slavni Brazilac Romario vraća se na teren: Ako mi igrač ne doda loptu, moram da ga kaznim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 08:50
Romario želi da se vrati na teren Guliver/AP Photo/Silvia Izquierdo, File
Romario želi da se vrati na teren

Legendarni Romario se vraća na teren, ali ne kao trener, već kao igrač, na radost navijača. Šampion sveta iz 1994. godine sa Brazilom, osvajač brojnih titula nema nameru da ode sa travnatog terena.

Iako ima 58 godina, Brazilcu je fudbal i dalje u krvi, a čini se da je rešio da skine "kopačke sa klina". Romario je, zapravo, registrovan za klub Amerika iz Rio de Žaneira, čiji je i predsednik i trener. Sada je pridodao sebi još jednu ulogu i biće igrač u narednom periodu i to na nagovor sina.

Slavni Brazilac želi da sa svojim 30-godišnjim sinom Romarinjom odigra makar jednu utakmicu, ono što priželjkuje Kristijano Ronaldo sa svojim naslednikom Kristijanom Ronaldom juniorom, ispuniće veteran Romario.

On je baš u klubu Amerika završio karijeru 2009. godine, kada je takođe došao da odigra samo jedan meč. Prethodno jekarijeru gradio u Vasko de Gami, PSV-u, Barseloni, Flamengu, Valensiji, Fluminenseu, Majamiju i Adelejdu.

"Igram kad hoću, izađem kad hoću, ako se treneru ne dopada – otpustim ga. Ako mi igrač ne doda loptu, moram da ga kaznim. Sada sam spreman da mojoj voljenoj Americi pomognem i u nekoliko utakmica. I naravno da ostvarim svoj san da podelim teren sa svojim sinom", rekao je Romario.

Za reprezentaciju Brazil je na 70 mečeva postigao 55 golova. Pored osvojenog Svetskog prvenstva 1994. godine je osvojio i Zlatnu loptu iste godine.