Premijer liga

Pritisak je ogroman, ali Arsenal pobeđuje: "Topdžije" čuvaju tron

komentari (0)

Autor: Vladimir Sukdolak

04.05.2024 15:30
Slavlje fudbalera Arsenala Leandra Trosara (levo) i Deklana Rajsa Tanjug/AP Photo/Frank Augstein
Slavlje fudbalera Arsenala Leandra Trosara (levo) i Deklana Rajsa

Uzbuđenja u borbi za titulu prvaka Engleske dostigla su vrhunac. Nema još mnogo da se igra do kraja šampionata, a situacija je takva da će o novom prvaku odlučiti Arsenal i Mančester siti, Liverpul je u drugom planu i u oproštajnoj sezoni Jirgena Klopa ostale su mu još samo teoretske šanse.

Londonski klub nimalo laku utakmicu nije imao na "Emirejtsu" protiv Bornmuta, ali je četa Mikela Artete uspela da upiše nova tri boda i sada ih ima četiri više od "građana", s tim da aktuelni prvak ima dva meča manje.

Arsenal je pobedio 2:0 (1:0) u 36. kolu Premijer lige i ostaje mu "samo" da sačeka kiks velikog rivala u preostala četiri meča, koliko je Sitiju ostalo da odigra do okončanja sezone. Uz, naravno, napomenu da "topdžije" imaju obavezu da pobede Junajted u Mančesteru u sledećem, kao i Everton u poslednjem kolu u Londonu.

 

Mučenje Arsenala u prvom poluvremenu prekinuo je sjajni Kai Haverts, nadmudrivši golmana Bornmuta Marka Traversa, kome nije preostalo ništa drugo nego da faulira Nemca. Penal je dosuđen posle nešto dužeg većanja u VAR sobi, a siguran sa "kreča" bio je Bukajo Saka.

 

 

Gosti su bili agilniji u nastavku utakmice, zadali su dosta problema domaćinu, ali nisu uspeli da unesu neophodnu neizvesnost u finiš utakmice, jer je Leandro Trosar u 70. minutu otklonio svake sumnje u novi trijumf Arsenala, a pobedu potvrdio Deklan Rajs u sedmom minutu nadoknade vremena. Sjajnu asistenciju, devetu po redu u sezoni, upisao je Gabrijel Žezus.

 

 

Premijer liga, 36. kolo

petak

Luton - Everton 1:1 (1:1)
/Adebajo 31 - Kalvert-Luin 24 pen/

subota

Arsenal - Bornmut 3:0 (1:0)
/Saka 45, Trosar 70, Rajs 90+7/

Brentford - Fulam 16.00 (A3P)
Barnli - Njukasl 16.00 (AS2)
Šefild junajted - Notingem Forest 16.00 (AS3)
Mančester siti - Vulverhempton 18.30 (A1P)

nedelja

Brajton - Aston Vila 15.00 (A2P)
Čelsi - Vest Hem 15.00 (A1P)
Liverpul - Totenhem 17.30 (A1P)

ponedeljak 

Kristal Palas - Mančester junajted 21.00 (A1P)

Standings provided by Sofascore