Premijer liga

Italijani se uzalud nadali: Žoržinjo još godinu dana u Arsenalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 17:48
Žoržinjo Guliver/Photo by Oliver Kaelke/DeFodi Images)
Žoržinjo

Nadali su se Italijani, pre svih Napoli, Milan i Lacio da će moći na leto da dovedu Žoržinja jer mu je ugovor sa Arsenalom isticao, ali se to neće dogoditi. Bar ne ovog leta, jer je iskusni italijanski reprezentativac produžio ugovor sa "tobdžijama" na još godinu dana.

Rođeni Brazilac (32) je ove sezone odigrao 35 mečeva za tim Mikela Artete, potvrdio je da u njemu ima još uvek dovoljno energije za igranje u Premijer ligi.

"Žoži je važan deo tima, uzor sa odličnim veštinama i jedinstvenim stilom igre koji čini da svi oko njega budu bolji na terenu", objasnio je Arteta.

 

 

Žoržinjo je posle Verone i Napolija, od 2018. godine nosio dres Čelsija sve do januara 2023. godine kada je stigao u Arsenal. Tobdžijama ostaje da odigraju još dva meča u Premijer ligi, 12. maja gostuju na "Old Trafordu" protiv Mančester junajteda, a u poslednjem kolu dočekuju Everton na "Emiratima". 

Trenutni su lideri Premijer lige sa bodom prednosti, ali i mečom više od Mančester sitija. Ako šampion ne osvoji svih devet bodova, a Arsenal bude siguran u poslednja dva susreta, titula bi se posle 20 godina vratila u ovaj klub iz Londona.