WTA

Olga Danilović poražena na mastersu u Madridu od Danijel Kolins

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2024 09:41
Olga Danilović Guliver
Olga Danilović

Olga Danilović nije uspela da se plasira u treće kolo mastersa u Madridu, pošto je poražena od 15. teniserke sveta Danijel Kolins sa 1:2 (6:4, 4:6, 6(8):7(10)).

Srpska teniserka, koja je inače 122. teniserka na WTA listi, poražena je posle dva sata i 45 minuta igre.

U prvom setu, Danilović je u petom gemu stigla do brejka, ali je u narednom gemu Kolins uspela da vrati istom merom.

Ipak, naša teniserka je u sledećem gemu ponovo oduzela sevis protivnici i ovog puta brejk prednosti zadržala do kraja seta.

U drugom setu imala je Olga Danilović sve u svojim rukama, ali se opustila kada je bilo najpotrebnije i dozvolila Kolins da u brejkovima u šestom i desetom gemu stigla do preokreta i izjednačenja u setovima.

Sve do devetog gema trećeg seta obe igračice su bile sigurne na servisu, kada je Danilović iskoristila prvu brejk loptu i povela sa 5:4, i u narednom gemu je servirala za pobedu, ali je Kolins uspela da uzvrati brejkom i izjednači na 5:5.

U naredna dva gema nije bilo brejka i pobednica se odlučivala u taj-brejku, u kom je Danilović pri rezultatu 6:3 za Kolins spasila tri meč lopte, ali je Amerikanka novim mini-brejkom u 18. poenu stigla do pobede.

Naredna protivnica Amerikanki biće Rumunka Žaklin Kristijan, koja je eliminisala Čehinju Barboru Krejčikovu  2:6, 6:0, 6:2.

Turnir u Madridu se igra za nagradni fond od 7.679.965 evra.