WTA

Olga Danilović na korak od glavnog žreba Mastersa u Madridu: Jule Nimajer zadnja prepreka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 16:52
Olga Danilović, srpska teniserka, blizu borbe za visok plasman na turniru u Španiji Guliver
Olga Danilović, srpska teniserka, blizu borbe za visok plasman na turniru u Španiji

Srpska teniserka Olga Danilović blizu je plasmana u glavni žreb Mastersa u Madridu, pošto je danas u dva seta savladala Kamilu Osorio (6:3, 7:5) i prošla u drugo, ujedno i poslednje kolo kvalifikacija turnira u španskoj prestonici. 

Beograđanki je za pobedu bilo potrebno da provede 97 minuta na šljaci, a protiv 63. teniserke sa WTA liste povela je zahvaljujući brejku u šestom gemu, za 4:2. Do kraja joj je bilo dovoljno da odbrani oba gema na svoj servis. 

 

 

U nastavku su se Kolumbijka i 122. "reketašica" sveta smenjivale u brejkovima, viđeno ih je ukupno sedam, s tim da je naša reprezentativka napravila jedan više, pa joj se tako revanširala za jedini poraz u dosadašnjim duelima. 

Olgi je sada potrebno da slavi protiv Nemice Jule Nimajer (111), s kojom se tri puta sastajala i gubi u međusobnom skoru (1:2). U slučaju da bude raspoložena i na maksimalnom nivou ući će u žreb takmičenja serije 1.000 na crvenoj podlozi. 

WTA turnir u Madridu igra se od 24. aprila do 5. maja, nagradni fond vredi 7.679.965 evra, a poslednju titulu osvojila je Arina Sabalenka.