ATP

Dimitrov savladao Zvereva u polufinalu Majamija i zakazao duel sa Sinerom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.03.2024 05:53
Grigor Dimitrov Guliver/AP Photo/Aurelien Morissard
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov nastavlja da melje rivale. Posle Španca Karlosa Alkaraza u polufinalu Mastersa u Majamiju pao je i Aleksandar Zverev.

Bugarin je u dramatičnom meču za dva sata i 39 minuta sa 2:1 (6:4, 6 (4):7, 6:4) savladao četvrtoplasiranog tenisera sveta Sašu Zvereva i zakazao finale sa teniserom iz Italije Janikom Sinerom.

U prvom setu viđena je velika borba za svaki poen, ali je Zverev popustio u odlučujućem gemu. On je na 5:4 za Bugarina, izgubio svoj servis i tako je posle 44 minuta okončan prvi set. Nije se predavao Zverev.

U drugom setu stigao je do izjednačenja i to posle loše odigranog taj brejka od stran Dimitrova, koji je već na startu izgubio svoj servis.

Pobednika je odlučio treći set, a Dimitrov je do prednosti došao na 4:3, kada je Zverev loše servirao, što je kasnije bilo dovoljno njegovom rivalu, da bez većih problema obezbedi finale.

Upisivao je Grigor Dimitrov neke velike pobede od finiša prethodne sezone, a jednu od najvećih ostvario je protiv Karlosa Alkaraza u četvrtfinalu Mastersa u Majamiju. Dobru formu potvrdio je i u duelu sa Zverevim, a sada će snage odmeriti sa jednim od najboljih tenisera mlađe generacije.

Italijan Janik Siner je u drugom polufinalu znatno lakše nego što se očekivalo savladao Rusa Danila Medvedeva sa 2:0, po setovima 6:1 i 6:2, a za taj trijumf mu je bilo dovoljno svega sat i jedanaest minuta borbe.