NBA

Analiza četvrtog meča između LA Lejkersa i Denvera

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

28.04.2024 16:25
Duel Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Duel Nikole Jokića i Lebrona Džejmsa

Nakon jednog letargičnog i nonšalantnog izdanja, Nagetsi su poraženi u Los Anđelesu, pa će se serija između šampiona i Lejkersa nastaviti, utakmicom u noći između ponedeljka i utorka, od 04.00.

Jezeraši su uspeli da prekinu niz od 11 uzastopnih poraza protiv Nikole Jokića i ekipe, vidno motivisani da ne budu dva puta za redom počišćeni u plej-of seriji.

Odbrana Nagetsa bila je posebno ranjiva, sa nešto slabijim izdanjem nosioca igre Denvera na toj strani terena, ali i činjenice da se kolektivno nisu snašli sa par varijacija koje je Darvin Hem "instalirao" pred ovu utakmicu.

Na kraju, 119:108 za Lejkerse, a mi ćemo se zabaviti ocenama igrača.

Ocene Nagetsa

Nikola Jokić - 9,5

33 poena, 14 skokova, 14 asistencija. Nova, maestralna partija Nikole Jokića. Naravno, mogao je bolje u defanzivi, ali čini mi se da su večeras na toj strani podbacili oni koji na toj strani terena trebaju da prednjače.

Džamal Marej - 6,5

Nije potpuno jasno šta se dešava sa Džamalom, ali nije to onaj isti igrač, koji je rame uz rame sa Nikolom Jokićem dominirao u prošlom plej-ofu. 38% iz igre i 21% za 3 poena, potpuno neverovatno. Nevezano i za statistiku, jako loše kontroliše utakmicu kao plejmejker tima. Sinoć, pre svega, u momentima kada su se otvarala vrata Nagetsima, kada su u samom finišu Lejkersi pokušavali sami sebi da "zakuvaju" čorbu, Marej je igrao ležerno i kao da nije bio svestan koliko je vremena do kraja meča ostalo.

Eron Gordon - 6,5

Nakon partije karijere u plej-ofu, jedno jako bledo izdanje Erona Gordona. Nevezano za poene, nije on u dresu Nagetsa nikada ni bio gledan kroz prizmu statistike, već nije bilo prepoznatljive energije. Niti u odbrani, niti na skoku, kako defanzivnom, tako i ofanzivnom.

Kentejvijus Koldvel-Poup - 7

Kao i Gordon, mislim da je sprečio premalo, premalo bio destruktivan po protivničke napade, nešto što je zaista redak slučaj. Obično je Poup taj koji potpun remeti ritam protivničkih nosioca lopte. Očekujemo reakciju od obojice, sutra uveče, u Denveru.

Majkl Porter mlađi - 8

Sa velikom razlikom drugi najbolji igrač Denvera u ovoj seriji. Majk šutira i igra sa ogromnim samopouzdanjem. Napravio je iskorak u igri u napadanju obruča, pogotovo kada mu zatvore šut, pametno koristi tu pretnju i završava lakim poenima. Vreme je da se, napadački, probude i ostali, mašina Nagetsa je nezaustavljiva kada su svi u ritmu.

Pejton Votson - 6,5

Možda i nefer prema mladom igraču, ali ofanzivni nedostaci su sinoć bili u gro planu. Denveru je, kako bi započeli neki napadački niz, bilo potrebno da bilo ko mimo Jokića i Portera ubaci trojku, Votson je bio u centru pažnje nekoliko puta, ali bezuspešno.

Kristijan Braun - 6

Utakmica u kojoj Kristijan apsolutno ništa nije doprineo.

Redži Džekson - 6,5

Nije doprineo, ali nije mnogo ni oduzeo svom timu, kao što to zna da bude slučaj. Korektan u odbrani.

Džastin Holidej - 6,5

Ubacio svoju, dugo traženu trojku. Sve što je uzeo, uzeo je rezonski, što je sve što se traži od njega. Pristojan defanzivno.

Ocene Lejkersa

Entoni Dejvis - 9,5

Nova vrhunska partija Entonija Dejvisa, koji nije ovoliko kvalitetno izgledao još od mehura. Zaista, zaista odlične, stabilne partije, a ovog puta je "izgurao" do samog kraja utakmice. 20/20 partija. Ako žele išta u petoj utakmici, u Denveru, Dejvis će morati biti taj koji će ponovo vući ovaj tim.

Lebron Džejms - 9

Par grešaka, ali sve se zaboravlja kada se dođe do pobede. Izuzetno efikasan, snažan na postu, koristio svoje mismečeve. U nekoliko navrata, u ulozi u kojoj nije viđen do sada, sa mesta kucača napao nakon pik en rola Rasela i Dejvisa - akcija koju Nagetsi nikako nisu uspeli da brane. Vidno motivisan da i drugi plej-of za redom ne završi "metlom".

Dianđelo Rasel - 8

Neverovatne oscilacije. Rasel ili bude najgori u svom timu, ili bude prevaga napadački. Sinoć je došao "ovaj drugi". U par navrata pravovremenim pogocima potpuno ugušio nadu Nagetsa da mogu do novog preokreta. Najvećih +15, na čitavoj utakmici.

Ostin Rivs - 8

Rivs je od prošle utakmice ponovo pronašao način da šteti odbrani Nagetsa. KCP i Džamal ne uspevaju da zadrže njegov prodor. Taj prvi korak mu donosi prednost koji je koristio i za svoje poene, ali i za razigravanje saigrača.

Rui Hačimura - 7,5

Hačimura stabilan defanzivno, a konačno je Lejkersima doneo i ponešto napadački. 9 poena ne izgleda kao previše, ali je najviše što je dao u seriji do sada. Dovoljno da odbrana šampiona mora da obrati pažnju na njega, što u prve tri utakmice nije baš bio slučaj.

Torijan Prins - 7,5

Iza Dejvisa i Džejmsa najstabilniji igrač Lejkersa u seriji, koliko god čudno zvučalo. To se sada već primećuje i po samopouzdanju. Nekoliko čvrstih i odličnih prodora, koje nismo toliko imali prilike da gledamo. Ponovo je pogodio jednu bitnu trojku, koja je nastavila momentum tima. Jako solidna serija za sada za njega.

Spenser Dinvidi - 6,5

Nije imao previše protagonizma, ali je uspeo da "preživi" svoje minute sa +4, što nije bio slučaj do sada.

Gejb Vinsent - 6,5

Nakon jako malo minuta u uvodne dve utakmice, poslednje dve Gejb je na nekih 18 u proseku i počinje da donosi kakav-takav doprinos. Sada već može da se priča i o jako solidnim defanzivnim minutima, nešto što su od njega Lejkersi i očekivali kada su ga letos potpisali.

Džekson Hejs - 6

Zanemarljiva rola Džeksona Hejsa.