Novak Djoković

Federeru će trebati vremena da prizna da je Đoković najbolji svih vremena: Marjan Vajda o specifičnom odnosu Švajcarca prema Srbinu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.06.2023 17:08
Federeru će trebati vremena da prizna da je Đoković najbolji svih vremena: Marjan Vajda o specifičnom odnosu Švajcarca prema Srbinu Guliver/Imago Sports

Pobeda Novaka Đokovića u finalu poslednjeg Rolana Garosa usrećila je mnoge ljude, a Marjana Vajdu posebno, jer je većinu od 23 rekordne titule sa prefiksom Grend slem srpski teniser osvojio dok je o njegovoj igri računa vodio trener iz Slovačke.

To što je u međuvremenu svako krenuo svojim putem, a na Vajdino mesto došao Goran Ivanišević iz Hrvatske, nije ni malo promenilo relacije dvojice bivših saradnika i Marjan je jako ponosan na to. 

"Odmah posle meča sam mu poslao glasovnu poruku. Rekao sam mu da sam veoma srećan što je osvojio 23. titulu. Nekoliko sati kasnije mi je odgovorio da to zaista ceni, da ne zaboravlja da sam i dalje deo njegovog tima i porodice. Divne, dirljive reči. I ja sam uživao u tome kako je suvereno osvojio titulu na šljaci, na najtežoj podlozi i za njega najtežem Grend slemu", ispričao je Vajda za slovački "Šport".

 

 

Novinar je tražio i dobio komentar činjenice da nekadašnji teniski G.O.A.T., Rodžer Federer, nije požurio da čestita našem asu na tome da je pretekao Rafaeala Nadala, za razliku od Španca koji je u više navrata istakao koliko je njihov večiti rival zadužio istoriju "belog sporta". 

"Trebaće mu vremena da zvanično prizna da je Đoković najbolji igrač svih vremena. U to sada nema sumnje. Sa ovom formom i prethodnim rezultatima na Vimbldonu, Novak je na putu ka još jednoj titulu za nekoliko nedelja u Londonu. Ne bih diskutovao o odnosima sa Federerom, ali sve to zavisi od veličine igrača da prizna da je Đoković bolji", primetio je Vajda, za čiji pojam je Đoković jedan od najvećih imena u celokupnoj istoriji sporta. 

Posle trećeg osvajanja Otvroenog prvenstva Francuske, vlasnik svih bitnijih teniskih rekorda odmara i akumulira energiju za nove poduhvate, pre svega za Vimbldon i US Open, jer mu je jedna od retkih neispunjenih profesionalnih želja da osvoji kalendarski slem. Australijan open i Rolan Garos je već štiklirao ove godine, pa su mu fokus titule na preostala dva turnira serije 2.000. 

"Ima ogromne šanse na Vimbldonu, odlučiće psiha i u SAD. Tamo će konkurencija biti jača, za razliku od one na travi. Alkaras je opasan defanzivac na betonu, vraća se i Zverev, Medvedev će biti bolji. Novak će imati mnogo jaču konkurenciju u Njujorku. Ove godine se ne održavaju Olimpijske igre kao u Tokiju 2021, pa Novak neće napraviti istu grešku", smatra Vajda.