Novak Djoković

Đoković posle pobede na startu Monte Karla: Zadooljan sam načinom na koji sam "sredio" glavu

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.04.2023 19:42
Đoković posle pobede na startu Monte Karla: Zadooljan sam načinom na koji sam "sredio" glavu Guliver

Srpski teniser, Novak Đoković, savladao je u drugom kolu masterst turnira u Monte Karlu Rusa, Ivana Gahova 7:6, 6:3.

Bio je ovo prvi meč za srpskog asa na šljaci ove sezone, ali i posle dužeg vremena, pošto je poslednji put na teren izašao trećeg marta, kada je u Dubaiju poražen od Danila Medvedeva.

Gahov izrazito poštuje Novaka, te mu je posle susreta rekao da je najbolji i da se nada da će igrati još mečeva protiv njega.

 

 

Prvi reket sveta, posle ovog duela, istakao je:

"Verovatno možemo da kažemo da je to bio lošiji tenis jer nisam bio najbolji u prvom setu, zbog uslova sam to i očekivao tako, drugačije smo trenirali i nije bilo lako.... Kao meč na šljaci, loptica drugačije odskače i nepredvidivo, ali sve u svemu sam zadovoljan načinom na kojim sam sredio glavu i prošao u naredno kolo", rekao je Novak Đoković, pa potom dodao:

"Drago mi je što sam započeo turnir pobedom i najavljivao sam pred turnir da će prvi ili drugi meč biti najteži za mene dok ne uhvatim ritam na šljaci jer je veliki izazov ako nisi igrao na ovoj podlozi, a danas sam imao protivnika koga nisam nikada ni video pre meča i podigao sam nivo nakon nervoze u prvom setu pa se nadam boljoj igri u sledećem kolu", podvukao je Đoković.

Naredni rival Đokoviću, u četvrtak, biće sigurno Italijan, pobednik duela Luka Nardi - Lorenco Museti.