Novak Djoković

Pokušavam da pronađem pravog sebe, uz sve poteškoće: Novak Đoković priznaje da nije "baš u idealnom stanju" na AO 2024

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 10:07
Pokušavam da pronađem pravog sebe, uz sve poteškoće: Novak Đoković priznaje da nije "baš u idealnom stanju" na AO 2024 Guliver/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Novak Đoković osvojio je rekordnih 10 titula na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu, a da nikada nije izgubio po set u prva dva meča na turniru serije 2.000 u Melburnu.

Taj podatak, činjenica da je prolazio kroz krize u duelima sa Dinom Prizmićem i Aleksejem Popirinom, ali u svima poznati problemi sa zglobom ruke navukli su brigu na lica njegovih navijača širom sveta. 

"Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće – zdravstvene, tehničke, igračke. Tako je to sada, i daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim; prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe", rekao je Đoković medijima na "petom kontinentu", a preneo Tanjug. 

Najbolji teniser sveta svih vremena ne krije da, za sada, igra ispod svog uobičajenog šampionskog nivoa. 

"Ponovo sam imao protivnika koji je igrao sjajan tenis, nije imao mnogo toga da izgubi, znao je u potpunosti šta da radi u taktičkom smislu, imao je ogromnu podršku publike – i ti faktori su uticali na mene. Apsolutno sam mogao bolje da igram, trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre – barem ovde na Australijan openu", zaključuje Novak.

Đoković se u trećem kolu Australijan opena sastaje sa Argentincem Tomasom Ečeverijem, taj meč se igra sutra i počinje u devet časova po srednjeevropskom vremenu. Novak je titulu AO osvajao 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021. i 2023. godine.