Novak Djoković

Nik Kirijos ponovo dominira: Sampras? Đoković bi ga "uništio"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.12.2023 20:11
Nik Kirijos ponovo dominira: Sampras? Đoković bi ga "uništio" Guliver/AP Photo/Adam Hunger

Nik Kirijos je poznat kao teniser kom nikada nije bio problem da kaže ono što mu je na umu. Njemu nikada nije bilo bitno šta teniska javnost misli o njegovim kontraverznim izjavama, a tako je bilo i ovog puta. On veruje kako bi Novak Đoković bez problema savladao Pita Samprasa. Zapravo, smatra da bi ga Srbin "počistio" sa terena.

Australijski teniser je uporedio nivo tenis nekad i sada.

"Tenis je bio toliko spor ranije. Gledao sam Borisa Bekera, ne kažem da nisu bili dobri u svoje vreme, ali apsurdno je reći da bi bili jednako dobri sada. Brz servis je tada bio 197-200 kilometara na čas, a igrači kao ja sada serviraju 220 u uglove. To je potpuno druga igra." izjavio je Kirijos.

 

 

Finalista Vimbldona iz 2022. godine veruje da bi igrači iz prošlog veka teško mogli da igraju danas na visokom nivou.

"Ne kažem da se oni ne bi snašli, ali da bi danas igrao servis-volej, moraš da serviraš 220 kilometara na čas. Sve ispod toga, Đoković će te "živog pojesti". Lejton Hjuit je uništio Pita Samprasa jedne godine na US openu. On je bio prvi prototip igrača  koji je bio dobar na riternu. Šta bi onda Đoković uradio Samprasu? Počistio bi ga. Ako je Hjuitu uspelo, Đoković bi ga uništio." veruje Australijanac.

Iako su imali nesuglasice u prošlosti, Kirijos je stao uz Novaka kada je imao problema sa ulaskom u Australiju 2021. godine. Od tada su postali dobri prijatelji, a spominjala se mogućnost i dubl kombinacije ova dva igrače sve dok australijski teniser nije doživeo tešku povredu prošle godine.