Novak Djoković

Đoković osvojio 40. Masters titulu: Novak vladar Pariza

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

05.11.2023 16:56
Đoković osvojio 40. Masters titulu: Novak vladar Pariza Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Svi rekordi su maltene oboreni, čini se da Novak Đoković više nema pravi izazov, ali srpski as i verovatno najbolji teniser u istoriji konstantno pronalazi motiv da osvaja još trofeja i da rekorde koje je postavio samo uveća.

Danas je u finalu Mastersa Pariza stradao Grigor Dimitrov i to sa maksimalnih 2:0 (6:4, 6:3)

Đoković je igrao baš onako kako treba, pametno i strpljivo, čekao je grešku rivala i svaku od njih je dočekao. Dimitrov se samouništio, pogotovo u sedmom gemu prvog seta, kada je pretrpeo brejk, a takvu prednost prvi reket sveta nije ispustio i došao je do početnog vođstva.

 

 

Drugi deo igre počeo je ujednačeno, a Novak je nastavio odlično da se brani, tako prepustivši Bugarinu da donosi odluke, da li će da napadne, da li da ode na mrežu, da li da odigra dijagonalu i paralelu... A upravo u tome Dimitrov nije dobar, kada je napeto i kada treba da prelomi u glavi da li da "pusti ruku" ili da igra po notama Đokovića.

Mnogo je grešio, Đoković se maltene nije oznojio na ovom susretu, u koji je inače ušao preumoran, ali bugarski teniser to nije dovoljno eksploatisao, te je pretpreo (očekivani) poraz.

Đoković je sada osvojio Masters u Parizu po sedmi put, ovo mu je generalno 40. Masters titula, a ukupno 97. u karijeri, prosto je srpski igrač neverovatan i nastavlja da pomera granice "belog sporta".