ATP

Međedovića jedan meč deli od glavnog žreba Rolan Garosa: Nova kvalifikaciona pobeda Novopazarca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2023 14:54
Međedovića jedan meč deli od glavnog žreba Rolan Garosa: Nova kvalifikaciona pobeda Novopazarca MN Press

Srpski teniser Hamad Međedović stigao je na korak od plasmana u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je pole preokreta dobio i meč drugog kola kvalifikacija protiv Argentinca Huana Manuela Čerundola - 1:2 (6:3, 3:6, , 6:3). 

Duel u Parizu trajao je 135 minuta, a bolje ga je počeo 168. reket sveta iz Novog Pazara. Činilo se da će talentovani srpski teniser nastaviti u istom ritmu, međutim bolje rangirani Južnoamerikanac (104) vratio mu je istom merom, pa su obojica morala da ostanu na terenu. 

U trećem setu se ponovo krenulo od nule, "prštalo" je sa oba strane mreže, dok 19-godišnji sjajni Novopazarac nije uzeo stvari u svoje ruke i "presudio" iskusnijem protivniku. Došavši na sam prag glavnog žreba. Da bi ga prešao potrebno je da još dobije duel sa Jasperom de Jongom, 195. igračem na ATP listi iz Holandije.

Otvoreno prvenstvo Francuske počinje 28. maja, a žreb će biti održan sutra u Parizu. U "bubnju" neće biti ceduljice sa imenom branioca trofeja Rafaela Nadala, jer je Španac zbog povrede nedavno objavio da propušta turnir koji je osvajao 14 puta. U njegovom odsustvu za očekivati je da u prvi plan iskoči Novak Đoković, mada osvajaču 22 grend slem titule ove godine ne ide na šljaci.