ATP

Kraj za Međedovića u prvom kolu Rolan Garosa: Koboli nadigrao srpskog asa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.05.2024 21:05
Hamad Međedović, srpski teniser Tanjug/AP Photo
Hamad Međedović, srpski teniser

Srpski teniser Hamad Međedović poražen je u prvom kolu Rolan Garosa od Italijana Flavija Kobolija 3:1, po setovima 6:2, 6:3, 6:7, 6:3.

Međedović je izuzetno loše otvorio meč i već na početku prvog seta je pretrpeo brejk, a zatim i još jedan te je na semaforu stajalo 5:1 u korist italijanskog tenisera koji je rutinski priveo set kraju i stigao do vođstva.

Ista slika je viđena i u drugom setu. Već u prvom gemu je Koboli oduzeo servis Međedoviću, a nedugo nakon toga je učinio to ponovo. Iako je Hamad ovog puta uzvratio i smanjio na 4:3, i dalje je imao brejk zaostatka, te je Italijan rutinski priveo drugi set kraju.

Trećo set bio je ubedljivo najneiizvesniji, oba igrača su bila siguna na svojim servisima sve do osmog gema kada je Koboli napravio brejk, ali je Međedović vratio isto merom, te smo gledali taj-brejk, u kome je srpski as bio i više nego dominantan.

Koboli je značajno bolje započeo četvrti set i jasno dao do znanja Međodoviću da neće napraviti epski preokret. Poveo je Italijan sa 5:1, Hamad je uspeo da se vrati do 5:3, ali nije imao snage za više.

Italijanski teniser u drugom kolu odmeriće snage sa Holgerom Runeom iz Danske.