ATP

Šokiran sam, ovo nisam ja: Međedović skrhan nakon eliminacije - potreban mi je odmor

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2023 19:18
Šokiran sam, ovo nisam ja: Međedović skrhan nakon eliminacije - potreban mi je odmor MN Press

Hamad Međedović, devetnaestogodišnji teniser iz Novog Pazara napravio je veliki uspeh plasmanom u glavni žreb Rolan Garosa, ali je nažalost danas eliminisan već na startu takmičenja od Markosa Đirone. Amerikanac je slavio u tri seta - 6:0, 6:2, 1:6, 6:0.

Srpski teniser gajio je velike nade nakon obezbeđene karte za glavni žreb. Međutim, danas mu nije bio dan... 

"Bilo je lepo igrati, danas je kratko trajalo, ali je prethodno bilo fantastično. Treći set odličan, sve ostalo katastrofalno, taj treći set tek da ne bude potpuno užas. Loše sam se osećao i pre meča i u toku meča", rekao je Hamad za srpske medije u Parizu.

Nije znao šta je uticalo na pad njegove forme.

"Bilo je malo tenzije, ali loše sam se kretao i loše sam igrao. Ne znam zašto sam se se osećao loše fizički, mentalno i teniski, moram još dublje da analiziram, i ja sam sada šokiran svime." 

Treći set dobio je ubedljivo (6:1) i taman kada se očekivala još veća reakcija Hamada, usledio je četvrti set bez osvojenog gema. - "Osećao sam da to nisam ja, otišao sam u tolaet ne bih li se trgnuo i izvukao iz tog crnila..."

Ipak, Međedović ne gubi nadu i veruje da će u budućnosti pokazivati bolju sliku na terenu.

"Moraću što pre da napredujem na stvarima koje su me koštale današnjeg meča. Voleo bih da mi se ovo više nikada ne ponovi. Prijavio sam još jedan turnir pre trave, ali uzeću nekoliko dana slobodno, nisam bio kod kuće pet nedelja, pa nastavljam sa treninzima kako mi se ovo ne bi više nikada ponovilo."

Na konstataciju da je napravio najveći skok u karijeri, bar što se ATP liste tiče, gde će od ponedeljka biti na 153. mestu, Hamad se nasmejao i poručio - "Lepo je to, ali šta je petnaestak mesta, nisam ni znao", zaključio je srpski teniser, koji je tokom karijere osvojio tri čelendžera.