Novak Djoković

Biću spreman za Rolan Garos: Đokoviću krivo zbog izgubljene titule u Rimu, ali okreće fokus na Grend slem

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 17:37
Biću spreman za Rolan Garos: Đokoviću krivo zbog izgubljene titule u Rimu, ali okreće fokus na Grend slem Tanjug/AP Photo

Novak Đoković mnogo se nervirao tokom današnjeg meča sa Holgerom Runeom, ali je zvučao smireno posle poraza od mladog Danca, koji je njegovu bitku za sedmi trofej na Mastersu u Rimu prekinuo već u četvrtfinalnoj fazi turnira.

Najviše zbog toga što mu je prioritetniji napad na titulu na Rolan Garosu, gde juri svoju 23. grend slem krunu. Ako je osvoji pobegao bi svom večitom rivalu Rafaelu Nadalu, dok je penzionisanog Rodžera Federera davno pretekao. 

"Odmoriću nekoliko dana, da iscelim telo zbog fizičkih teskoba, a potom krenuti sa treninzima. Sve je drugačije na Grend slemu, već mesecima pričam kako mi je to na umu, Rolan Garos mi je najveći cilj na ovoj podlozi i nadam se da ću u Pariz doći spreman i podizati nivo igre. Treniraću i biću spreman za najvažniji turnir na šljaci za mene. Nadam se 100 odsto", rekao je medijima u Rimu svrgnuti teniski vladar "večnog grada". 

O Runeu je imao samo reči hvale, toliko da je smatrao nepotrebnim da mu udeljuje bilo kakve savete za nastavak karijere, što mu je traženo od strane novinara. 

 

 

"Pitajte njega za savet, dvaput me je dobio. Nemam savet za Runea, igra izuzetno dobro. Rune igra jako brzo, kompletan je igrač, nepredvidiv. Kada je u naletu, ne možeš da ga zaustaviš. U prvom gemu mi je tri loptice pod noge poslao, eksplozivan je iako nema puno iskustva, ali ga definitivno stiče na ovim velikim mečevima. Grend slemovi su drugačiji, na njima osećam da imam bolje šanse protiv svih ovih momaka na tri dobijena seta... Ove godine u Rimu su bili spori uslovi. Ovo je jedan od najhladnijih i najvlažnijih turnira na kojima sam igrao. Mnogo kiše. On je veoma brz i talentovan, dinamičan igrač. Bio je bolji. Igrao je predobro za mene tokom većeg dela meča. Loše sam počeo treći set i tu se meč prelomio za njega. Zaslužio je da pobedi"

Posmatrači današnjeg meča primetili su da se Novak muči, ali on sam nije hteo previše da priča o tome ovom prilikom. 

"Ima milion detalja, nije momenat možda da se priča jer će se smatrati kao izgovori. Bile su i fizičke poteškoće u prvom setu, ali sam uspeo da pronađem zadovoljavajuć nivo igre. Podigla me je digla, vratila mi je energiju i hvala im od srca. Kiša je prekinula zalet, bilo je zagrevanje, pa hlađenje... Često sam bio u takvim okolnostima, nije mi prvi put u karijeri, uvek različito utiče na ljude".

Neizostavno je bilo pitanje i o gašenju njegovog kluba u rodnom gradu i vraćanju Teniskog centra "Novak Đoković" Beogradu, jer je ta informacija došla iznenada i izazvala brojne reakcije u javnosti. 

"Izaći će uskoro zvanično saopštenje, neću ništa komentarisati do tada", rekao je Đoković.