Novak Djoković

Đoković gleda dalje od Mastersa u Rimu: Želim da budem u najboljem izdanju na Rolan Garosu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 22:07
Đoković gleda dalje od Mastersa u Rimu: Želim da budem u najboljem izdanju na Rolan Garosu Guliver/AP Photo/Radivoje Pavicic

Mada se ove sezone nije naigrao puno mečeva na šljaci, Novak Đoković kaže za sebe da spreman dočekuje odbranu titule na Mastersu u Rimu, počev od meča sa Argentincem Tomasom Ečeverijom (12. maj, 19.00). Zbog povrede lakta morao je da otkaže učešće na takmičenju iste jačine u Madridu, pre toga je eliminisan u četvrtfinalu Srpska opena u Banjaluci, a sada će u drugom kolu, prvi put u karijeri, ukrstiti reket sa mnogo mlađim i slabije rangiranim rivalom iz Južne Amerike. 

Kao i svaki put kada je nastupao u "večnom gradu" želi da ga napusti sa trofejem i, još više, da ga u potpunosti iskoristi za pripremu onoga što planira na Rolan Garosu (22. maj - 11. jun). 

"Sve je to dobro. Uvek se tu i tamo nađe poneka sitnica koja stane na put, ali to je normalno. Kada više nemaš 20-25 godina, mislim da više osećaš neke stvari. Pretpostavljam da je potrebno malo više vremena da se oporaviš. Ali osećam se dobro. Rim je bio veoma dobar turnir za mene, imao sam dosta uspeha na njemu. To je moj najuspešniji turnir na šljaci. Želim da na Rolan Garosu budem u svom najboljem izdanju", izjavio je Đoković uoči svog prvog meča u Rimu ove godine.

Čak i ako bude ponovio ono što je uradio prošlog proleća u glavnom gradu Italije, odnosno uzme sedmu titulu u njemu, Đoković će se opet zarotirati sa Karlosom Alkarazom na čelnoj poziciji ATP liste, tako što će supertalentovani Španac ponovo biti vodeći u singl poretku tenisera. 

"Alkaraz će biti broj jedan posle turnira u Rimu. To će biti zasluženo. On igra veoma impresivan tenis", rekao je Đoković na današnoj konferenciji za medije u Rimu, nekoliko dana posle dobijanja dozvole da se vrati na grend slem u Njujorku u nastavku sezone.