Novak Djoković

Novak i dalje lider na ATP listi: Alkaraz mu prišao na pet bodova zaostatka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.05.2023 08:55
Novak i dalje lider na ATP listi: Alkaraz mu prišao na pet bodova zaostatka MN Press

Najbolji teniser sveta i ove nedelje je Novak Đoković sa 6.775 osvojenih bodova, koji je započeo 386. nedelju na čelu ATP liste, a odmah iza njega, sa samo pet bodova zaostatka, se nalazi Karlos Alkaraz.

Mladi Španac  (20) je do gotovog poravnanja sa srpskim teniserom došao zahvaljujući trijumfu na Mastersu u Madridu, a kako oba tenisera ove nedelje započinju učešće u Rimu sva je prilika da će od narednog ponedeljka zameniti mesta na listi najboljih na svetu.

Razlog za to je činjenica da Đoković u glavnom gradu Italije brani titulu osvojenu prošle godine, dok Španac pre 12 meseci nije ni igrao u Rimu, što znači da će za plasman u drugu kolo, odakle inače kreće sa igranjem, dobiti 10 poena i automatski prestići Novaka.

Treća pozicija na ATP listi pripada Danilu Medvedevu, četvrti je Kasper Rud, a peti Stefanos Cicipas, posle kojih među prvih 10 slede Andrej Rubljov, Holgar Rune, Janik Siner, tejlor Fric i Feliks Ože-Alijasim, koji su zamenili mesta.

Od ostalih srpskih igrača Miomir Kecmanović je na 37. poziciji, Dušan Lajović je 46. igrač sveta, Laslo Đere na 62. mestu, dok je Filip Krajinović 74. teniser na planeti.