Novak Djoković

Novakov kraj u Rimu: Rune ga savladao u tri seta, meč prekidan zbog kiše

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 16:39
Novakov kraj u Rimu: Rune ga savladao u tri seta, meč prekidan zbog kiše Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zaršio je učešće na Mastersu u Rimu, budući da je u četvrfinalu poražen od Holga Runea - 2:6, 6:4, 2:6.

 

Meč u glavnom gradu Italije prekinut je zbog jake kiše u drugom setu, ali je ubrzo nastavljen i najbolji igrač sveta je izjednačio na 1:1 u setovima, nakon to je danski teniser dobio onaj uvodni rezultatom, a meč je prekinut pri vođstvu Đokovića 5:4 i 0:30 na servis Runea, da bi na kraju bilo 6:4 za Novaka.

Zvanično i dalje "prvi reket sveta" jeste posle pauze uspeo da osvoji set, ali je u trećem odlučujućem bio potpuno neprepoznatljiv. Ništa mu nije polazilo za rukom, često je ulazio u raspravu sa sudijom, ali i sa navijačima za koje je čak tražio da budu izbačeni sa stadiona zbog nepristojnog navijanja tokom trajanja poena.

Danac je, s druge strane, bio potpuno miran, služili su ga svi udarci, samopouzdanje mu je bilo na visokom nivou, pa je u poslednjem setu je lako došao do vođstva od 4:0 koje je rutinskom igrom sačuvao do kraja i zasluženo se plasirao u polufinale.

 

 

Iako je Đoković imao znatno bolji procenat ubačenog prvog servisa (61 odsto, naspram 30 odsto) od Runea, danski teniser uspeo je da dođe do prednosti na meču zahvaljujući brejkovima u prvom i petom gemu uvodnog seta, koji je osvojio posle svega pola sata igre. 

Meč je zatim prekinut nekoliko puta zbog obilnih padavina u glavnom gradu Italije, kao i zbog medicinskog tajm-outa oba igrača, koji su tokom drugog seta zatražili pomoć fizioterapeuta zbog problema sa povredama. Novak je imao problema sa laktom, dok je Rune kuburio sa formom zbog bola u kolenu.

Naredni turnir na kojem će Đoković učestvovati je Rolan Garos koji počinje 21. maja u Parizu i Novak će morati u kratkom vremenskom roku da popravi svoju igru.