ATP

Nadal objavio da propušta RG i spomenuo kraj karijere

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.05.2023 16:50
Nadal objavio da propušta RG i spomenuo kraj karijere Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Španski teniser Rafael Nadal potvrdio je danas da neće igrati na predstojećem Rolan Garosu, pošto se još oporavio od povrede, prenosi Marka.

Nadal je na konferencije za medije u Manakoru objasnio da još nije spreman za mečeve.

"Oporavak od povrede koju sam zaradio u Australiji nije protekao kako sam želeo. Zbog toga je nemoguće da igram na Rolan Garosu. Posle dugo godina neću moći da igram tamo, pošto se zna šta Rolan Garos znači zam mene. Tako je odlučilo moje telo, a ne ja", rekao je Nadal, koji je dodao da će još nekoliko meseci odsustvovati van terena.

U pojedinim momentima je zazvučao kao da najavljuje kraj karijere, ali je potom istakao da bi mogao kasnije tokom 2023. godine da zaigra na Dejvis kupu za Španiju.

"Ne znam koliko još neću moći da treniram. Možda tri, možda četiri meseca. Verujem da je ovo prava odluka, zbog svog osećanja i sreće. Morao sam da se zaustavim, ovako ne mogu više. To je moja trenutna ideja, ali još uvek ne želim da se skroz oprostim od igranja turnira i karijere", rekao je Nadal.

Potom je pričao o 2024. kao svojoj poslednjoj godini u profesionalnoj karijeri.

"Dobro sam, ali tužan. Teniski sam i dalje na visokom nivou, ali fizički nisam. Moram to da prihvatim i da idem napred. Ima mnogo stvari u životu zbog kojih uživam. Treba da budem zahvalan na svim lepim stvarima koje su mi se desile. Iako moja glava to ne želi, telo mi je zasad reklo 'dosta'. Ne znam šta će biti sledeće godine, neke stvari ne mogu da kontrolišem. Biće teško da budem konkurentan na slemovima, nisam iracionalan čovek. Ali nisam ni negativan. Pokušaću da sebi dam priliku da se opet takmičim na najvišem nivou za titule", ostaje optimista Rafa.

Nadal je zbog povrede propustio masterse u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu, Madridu i Rimu, kao i ATP turnir u Barseloni.