ATP

Rafael Nadal: Igraću na Rolan Garosu ako osetim da mogu da se takmičim

komentari (0)

Izvor: Tanjug

24.04.2024 21:55
Španski teniser, Rafael Nadal Tanjug/AP Photo/Kin Cheung, File
Španski teniser, Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je danas u Madridu da će igrati na predstojećem Rolan Garosu samo ako bude osećao da je dovoljno sposoban da se takmiči, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Nadal nije prošle godine igrao na Rolan Garosu zbog povrede. Španski teniser će ove nedelje igrati na Mastersu u Madridu.

"Da sam danas u Parizu, ne bih izašao da igram. Mislim da ne bih mogao da igram 100 odsto, ali važno je da mogu da igram poslednji put u Madridu. Mnogo mi znači da igram na ovom turniru na kome sam imao lepe trenutke", rekao je Nadal na konferenciji za medije u Madridu.

Španski teniser se prošle nedelje vratio na teren na ATP turniru u Barseloni posle tromesečne pauze zbog povrede. On je u prvom kolu turnira u Barseloni pobedio Italija Flavija Kobolija, a potom je u drugom kolu izgubio od Australijanca Aleksa de Minora.

 

 

"Pre nekoliko nedelja nisam znao da li ću ponovo moći da igram profesionalne mečeve. Nije savršeno, ali makar igram i mogu ponovo da uživam, posebno na turnirima za koje sam emotivno vezan. U mogućnosti sam da uživam u zabavi i da se verovatno oprostim na terenu", istakao je španski teniser.

Nadal će u prvom kolu Mastersa u Madridu igrati protiv Amerikanca Darvina Blanša.

"Uradiću stvari koje moram da uradim kako bih mogao da igram u Parizu. Ići ću u Pariz ako osetim da sam dovoljno sposoban da se takmičim", zaključio je Nadal.

Rolan Garos je na programu od 26. maja do devetog juna.