ATP

Meknami ubeđen: Ako Nadal ne osvoji Roland Garos, kraj karijere je neizbežan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.03.2024 19:30
Španski teniser, Rafael Nadal Guliver/AP Photo/Tertius Pickard
Španski teniser, Rafael Nadal

Bivši australijski teniser i nekadašnji direktor Australijan Opena, Pol Meknami ubeđen je da će Rafael Nadal završiti karijeru u slučaju da ne osvoji Roland Garos.

Španac je ove godine igrao samo na turniru u Brizbejnu nakon čega se povukao sa Australijan Opena zbog jer nije bio spreman za najveće izazove. Trebalo je da zaigra prvo u Dohi, a zatim u Indijan Velsu, međutim Nadal se povukao i sa jedno i sa drugog turnira.

Fokus naravno ostaje na sezoni na šljaci. Primarni cilj je priprema za Roland Garos i eventualna titula u Parizu. U to veruje i Pol Meknami.

"Nazovimo stvari pravim imenom. Rafa nastavlja da veruje da još uvek može da osvoji Roland Garos i zašto ne bi? Ako to uradi, nastaviće da igra. Po mom mišljenju dok god ima šansu da se izjednači sa Đokovićem koji ima 24 titule. Ako ne osvoji Roland Garos, kraj veličanstvene karijere je neizbežan", napisao je Meknami na društvenim mrežama.

Sezona na šljaci počinje ATP turnirom u Monte Karlu. Za njim slede Madrid i Rim, a zatim i Roland Garos. Titulu u Parizu brani Novak Đoković koji je prošle godine savladao Kaspera Ruda u finalu.