ATP

Nadal ne ide na svoj Rolan Garos: Rekordni osvajač Grend slema na šljaci još povređen

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2023 19:51
Nadal ne ide na svoj Rolan Garos: Rekordni osvajač Grend slema na šljaci još povređen Tanjug/AP Photo

U danu kada je Novak Đoković ispao u četvtfinalu Mastersa u Rimu, iz Španije je stigla loša vest za ljubitelje tenisa na šljaci, jer je "kralj" crvene podloge Rafael Nadal odlučio da, uprkos svojim optimističkim planovima, odustane od Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu. 

 

 

Španski mediji navode da je za sutra zakazao konferenciju za medije u domovini i da će tom prilikom ozvaničiti činjenicu da nije uspeo da se oporavi od povrede kuka. Zbog iste je redom povlačio prijave sa manjih i većih turnira ove sezone, pa mu poslednji meč u ovoj sezoni ostaje eliminacija u drugom kolu januarskog Australijan opena.

Da je uspeo da sanira povredu u "gradu svetlosti", rekorder Rolan Garosa (22. maj - 11. jun) bi se borio za 15. trofej. A da ga je osvojio njime bi opet pobegao Đokoviću na večitoj listi Grend slem šampiona. U ovom trenutku su izjednačeni, sa po 22 takve recke. 

Nadal ima 36 godina i tokom karijere je imao puno zdravstvenih problema, zbog čega je i sam u jednom trenutku pomislio da ne može da nastavi grandioznu karijeru. I famoznu trku u troje, sa Đokovićem i Švajcarcem Rodžerom Federerom, kog su povrede i "godina proizvodnje" 2022. oterali u sportsku penziju. Uvek se vraćao, a sada ostaje da se vidi do kada će imati volje da s bori sa telesnim ograničenjima.