ATP

Rafael Nadal odustao od mastersa u Rimu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 17:49
Rafael Nadal odustao od mastersa u Rimu Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Španski teniser Rafael Nadal (36) neće igrati na predstojećem mastersu u Rimu, pošto se još uvek nije oporavio od povrede koju vuče još od Australijan opena.

Popularni "Bik sa Majorke" nije igrao još od sredine januara, posle povrede stopala koju je zaradio na prvom grend slem turniru u sezoni, a prema svemu sudeći Španca nećemo gledati ni na takmičenju u glavnom gradu Italije.

"Pozdrav svima. Veoma mi je žao što moram da saopštim da neću igrati u Rimu. Svi znate koliko me boli to što ću propustiti još jedan turnir koji je obeležio moju profesionalnu karijeru, uz svu ljubav italijanskih navijača", saopštio je Nadal svoju odluku na Tviteru i dodao:

"Uprkos tome što sam primetio napredak poslednjih dana, bilo je mnogo meseci tokom kojih nisam mogao da treniram na visokom nivou. Proces adaptacije traži vreme i nemam izbora nego da prihvatim to i nastavim da radim."

 

 

Španski teniser osvajao je ovaj turnir čak 10 puta u karijeri, a poslednji put se popeo na pobedničko postolje 2021. godine. Prošle sezone je eliminisan u trećem kolu od Denisa Šapovalova. Masters u Rimu na programu je od 10. do 21. maja.