ATP

Svi se nadamo da će Nadal igrati na Rolan Garosu: Alkaraz pružio podršku zemljaku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.05.2023 09:58
Svi se nadamo da će Nadal igrati na Rolan Garosu: Alkaraz pružio podršku zemljaku Tanjug/AP Photo/Bruna Prado

Izostanak Rafaela Nadala sa velikog broja turnira ove sezone je veliki gubitak za tenis kao sport, smatra drugi teniser sveta Karlos Alkaraz i napominje kako se nada da će njegov zemljak biti spreman za Rolan Garos koji počinje 22. maja.

Mladi Španac priznaje da mu je krivo što Rafa još od Australijan Opena nije odigrao nijedan zvaničan meč i da mu je pomalo što prolazi kroz sve to.

"Ukoliko je Rafa odlučio da ne igra u Rimu to samo znači da nije dovoljno spreman i stvarno mi je žao zbog toga. On je neko ko se najbolje oseća na šljaci, ta podloga u najviše odgovara i zaista je tužno što ne može da igra. Verujem da će biti spreman za Rolan Garos, jer ne samo da je njemu to potrebno, nego i celom teniskom svetu je potrebno da se on vrati na teren", kaže Alkaraz.

Nadal će, pod pretpostavkom da se zaista oporavi za turniru u Parizu, biti među glavnim konkurentima za osvajanje trofej, što bi mu bio 15. put da slavi u glavnom gradu Francuske, a pored njega, Alkaraz ima još nekoliko favorita.

"Novak Đoković je, naravno, među kandidatima za osvajanje trofeja, baš kao što mislim da bi i Stefanos Cicipas mogao da stigne do trofeja. Pored njih, verujem i u sebe jer stvarno smatram da igram dobro i da se nalazim u sjajnoj formi, a uz to imam mnogo samopouzdanja", kaže Alkaraz.