ATP

I grend slem šampioni padaju pred Međedovićem: Hamad na korak od nove titule!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.05.2023 21:26
I grend slem šampioni padaju pred Međedovićem: Hamad na korak od nove titule! MN Press

Hamad Međedović ostvario je jednu od najvećih pobeda u karijeri, pošto je u polufinalu čelendžera u Mauthauzenu savladao prvog nosioca turnira i bivšeg grend slem šampiona Dominika Tima. Srpski teniser, inače 214. igrač ATP liste slavio je u dva seta 7:6 (7:2) 6:2 i za treću titulu u karijeri boriće se sutra protiv Filipa Mišolića od 12:30 časova.

Međedović je od starta pokazao veliku inicijativu. Dobrom kretnjom i kvalitetnim udarcima sa osnovne linije pošteno je namučio bivšeg šampiona Ju-Es Opena. Ubrzo je poveo 2:0, ali je u nastavku uvodnog seta dozvolio Timu da se vrati u meč, da bi u šestom gemu napravio novi brejk (3:3).

Oba tenisera su od tog trenutka bila sigurna na svojim servisima, pa je uvodni set odlučen u taj-brejku, gde je Međedović bio srećnije ruke. U sličnom ritmu je počeo i drugi set, samo što momak iz Novog Pazara ovaj put nije dozvolio Austrijancu da se razmaše. Od starta je preuzeo inicijativu i rivalu prepustio svega dva gema do kraja.

Međedović je na taj način došao u situaciju da se bori za novu titulu, inače treću u karijeru, nakon što je ove sezone osvojio turnir u Sekešherevaru, dok se godinu dana ranije popeo na pobedničko postolje u Lidenšajdu.