ATP

Holger Rune ima samo reči hvale za srpskog tenisera: Đoković je zver

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 12:22
Holger Rune Guliver/Eibner-Pressefotox
Holger Rune

Iako se uveliko priča o smeni generacija, Novak Đoković i dalje suvereno vlada na ATP listi, a ove nedelje postao je i najstariji "broj jedan" u istoriji tenisa.

Upravo je srpski as mnogim mladim igračima bio uzor kada su počinjali da igraju, a danas skoro svi imaju priliku da teren dele sa najboljim svih vremena. 

Neki se Đokoviću dive, drugi samo žele da uče od njega, dok treći sanjaju da ga "sruše". U svetu tenisa jasno je da ravnodušnih nema, kada je srpski as u pitanju. 

Danski teniser Holger Rune spada u kategoriju onih prvih, koji se dive Đokoviću, a pred Masters u Monte Karlu se prisetio teniskih lekcija koje je pre pet godina dobio upravo u Monaku od "broja jedan". 

Rune je govorio koliko je naučio od Novaka i koje je savete dobijao kao mlađi. Sad već i nije iznenađenje videti ih u poslednjih godinu dana kako zajedno treniraju pred turnire.

"Đoković me je naučio mnogo toga. Uvek je bio dobar prema meni. Sećam se da smo trenirali ovde pre pet godina, pre nego što sam počeo da igram na čelendžerima. Bio je veoma zainteresovan, postavljao mi je pitanja, davao savete i govorio mi o svojoj karijeri. Za tako mladog igrača, to mnogo znači. On je jedan od najboljih svih vremena i osećaj da hoće da ti pomogne je neverovatan. Divim mu se i zbog toga", rekao je mladi Danac Holger Rune.

Otkrio je i Rune šta to još Đokovića čini posebnim. Imao je priliku da srpskog asa, mladi Danac pre nekoliko godina bolje upozna i na turniru u Beogradu.

"Dao mi je savet na mentalnom planu, jer je on u tome zver. Rekao mi je da je čovek, a ne superheroj. Oseća emocije koje i mi osećamo, samo ih tretira na drugačiji način u odnosu na nas ostale. Upravo mi je to predočio da je jedan od razloga zašto je uspešniji od drugih. Impresivno ga je videti, kao i Rafu i Rodžera. Moj odnos sa Novakom je drugačiji sada, takmičimo se. Pobedio sam ga dva puta, tako da mi više ne daje savete. On je dobar", zaključio je Rune.