ATP

Nadal se vratio pobedom: Savladao Alkaraza u Las Vegasu i najavio da će biti pretnja Đokoviću u Indijan Velsu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 08:51
Rafael Nadal pobedio Alkaraza u Las Vegasu Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal pobedio Alkaraza u Las Vegasu

Španski veteran, Rafael Nadal slavio je protiv sunarodnika Karlosa Alkaraza na egzbicionom meču u Las Vegasu čime se nakon dva meseca pauze vratio na teren - 3:6, 6:4, 14.12.

Rafa je ovim trijumfom najvaio da se konačno oporavio od povrede koja ga muči od januara prošle godine i zbog koje je propustio nekoliko turnira i odigrao samo sedam mečeva, a pomenuti "Netfliks slem" mu je bio prvi izlazak na teren u poslednja dva meseca.

Zbog toga i ne čudi što se nakon osvojenog poena koji mu je doneo konačan trijumf na meču protiv drugog igrača sveta, Nadal radovao kao da je osvojio neki Grend slem turnir.

 

 

"Da budem potpuno iskren osećao sam se na terenu mnogo bolje nego što sam očekivao. Znate, nivo tenisa je jedno, a stanje vašeg organizma nakon tolike pauze zbog povrede, nešto sasvim drugi, ali ja sam se osećao sjajno. Tokom prvog seta sam osetio da ima prostora da zaigram bolje i zaista sam zadovoljan kako je sve ovo prošlo", rekao je posle meča osvajač 22. Grend slem titule.

Obijica španskih tenisera će ove nedelje učestvovati na turniru u Indijan Velsu, gde će nastupati i Novak Đoković i gotovo je izvesno da će se najbolji teniser sveta sastati barem sa jednim od njih na putu do osvajanja trofeja.