ATP

Tomi Has: Razočaravajuće je što Nadal ne igra u Indijan Velsu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.03.2024 19:01
Tomi Has, direktor turnira u Indijan Velsu i bivši teniser Guliver/Sandy Dinkelacker
Tomi Has, direktor turnira u Indijan Velsu i bivši teniser

Direktor Mastersa u Indijan Velsu Tomi Has saopštio je danas da je razočaran odlukom španskog tenisera Rafaela Nadala da se povuče sa turnira u Kaliforniji, prenose američki mediji.

Nadal je jutros objavio na društvenim mrežama da neće igrati u Indijan Velsu. Španski teniser je u prvom kolu trebalo da igra protiv Kanađanina Miloša Raonića.

"Razočarani smo što Rafa nije u mogućnosti da igra u Indijan Velsu, ali mu želimo da nastavi sa oporavkom i nadamo se da će se vratiti uskoro na teren", rekao je Has.

Nadal je tri puta u karijeri osvojio Masters u Indijan Velsu u singlu i to 2007, 2009. i 2013. godine, kao i dva puta u dublu sa sunarodnikom Markom Lopezom (2010. i 2012. godine).

"On je ovde jedan od najomiljenijih igrača. Nadamo se da ćemo ga u budućnosti ponovo videti u Indijan Velsu", dodao je Has.

Nadal, koji je u karijeri osvojio 22 grend slem trofeja, propustio je skoro celu prošlu sezonu zbog povrede kuka koja je zahtevala operaciju.

On se vratio na teren početkom ove godine i odigrao tri meča na ATP turniru u Brizbejnu, ali se potom povukao sa Australijan opena zbog povrede mišića, koja očigledno i dalje muči.