ATP

Nažalost, nisam spreman: Rafael Nadal nastavio s odustajanjem od turnira, Doha neće videti teniskog velikana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.02.2024 20:49
Rafael Nadal, španski teniser, sedi na klupi Guliver/AP Photo/Tertius Pickard
Rafael Nadal, španski teniser, sedi na klupi

Rafael Nadal bio je najavljen kao jedan od najatraktivnijih učesnika ATP turnira u Dohi, ali ljubitelji tenisa neće, ipak, gledati Španca na takmičenju serije 250, u periodu od 19. do 24. februara.

Španac je bio prinuđen da sam odustane od "reketanja", o čemu je sam objavio javnost, neiznađenu zbog njegovog poteza, obzirom da je osvajač 22 Grend slema i dalje daleko od pune fizičke spremnosti

 

 

"Voleo bih da igram u Dohi, gde su me organizatori, ali i neverovatni navijači iz Katara, uvek fenomenalno podržavali. Nažalost, nisam spreman da se takmičim i neću moći da dođem u Dohu, gde sam zaista želeo da igram ponovo nakon nezaboravne pobede 2014. godine.

Koncentrisaću se na dalji rad, kako bih bio spreman za egzibiciju u Las Vegasu i za fenomenalni turnir u Indijan Velsu", poručio je Nadal putem društvenih mreža, ali neće biti zatečenih ako preskoči i pomenuta mesta.

Rafa je bio mesecima van terena, jer se oporavljao od jedne operacija u karijeri, a kako nikako da se vrati na stari nivo i pitanje je da li će to ikada uspeti, prošlog meseca je digao ruke od Otvorenog prvenstva Australije.

Pre toga se vratio u Brizbejnu, da bi malo toga posle toga odustao od borbe za bodove i trofej u Melburnu.