Vesti iz rukometa

Igra živaca u Kelnu: Mađarskoj trijumf i peto mesto na Evropskom prvenstvu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.01.2024 16:45
Rukometaš Mađarske, Mate Lekai na meču protiv Slovenije AP Photo/Martin Meissner
Rukometaš Mađarske, Mate Lekai na meču protiv Slovenije

Reprezentacija Mađarske savladala je Sloveniju 23:22 (12:13) u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu za rukometaše u Nemačkoj. U potpuno izjednačenoj utakmici, rukometaši Mađarske su bili smireniji u završnici i tako stigli do trijumfa.

Slovenci su dobro otvorili meč i brzo stekli tri gola prednosti (2:5). Ipak, izabranici Ćeme Rodrigeza nisu tek tako digli ruke. Odmah su se serijom 3:0 vratili u meč, a zatim i prešli u vođstvo (10:8) koje nije dugo trajalo. Slovenci su na pauzu za poluvreme otišli sa +1.

 

 

Čitav meč je bio neizvestan i ravnopravan, a nijedna reprezentacija nije uspevala da stekne osetniju prednostu drugom delu utakmice. Bilo je puno prekida i ne previše tečne igre. To je očigledno prijalo više Mađarima, koji su bili smireniji u finišu meča i tako stigli do pobede u duelu za peto mesto.

Najefikasniji rukometaš u pobedničkoj ekipi bili su Bence Banhidi i Mate Lekai sa po pet pogodaka. U reprezentaciji Slovenije su se istakli Aleks Vlah, Blaž Blagotinšek i Miha Zarabec sa po četiri gola.

Evropsko prvenstvo, polufinale

Francuska - Švedska 17.45 (TV Arena 1 Premium)

Nemačka - Danska 17.30 (Tv Arena 1 Premium)

meč za 5. mesto

Mađarska - Slovenija 23:22 (12:13)