Vesti iz rukometa

Evropsko prvenstvo u rukometu na TV Arena sport: Dan odluke za liderske pozicije u dve grupe, Farani se nadaju iznenađenju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.01.2024 14:35
Rukometaš Farskih Ostrva na meču protiv Norveške Tanjug/Soeren Stache/dpa via AP
Rukometaš Farskih Ostrva na meču protiv Norveške

Danas se igraju poslednje utakmice u grupnoj fazi u grupa D, E i F Evropskog prvenstva za rukometaše. U dve grupe su već poznati učesnici naredne faze i samo je pitanje koje reprezentacije će sa prvog mesta ići dalje. Najzanimljivije će biti u grupi D, gde Farska Ostrva čekaju iznenađenje.

Nakon neverovante završnice na meču sa Norveškom gde su Farani osvojili prvi bod u istoriji na Evropskom prvenstvu, danas im je potrebna pobeda nad Poljskom sa što većom razlikom. Ono što je takođe potrebno da se dogodi jeste da Slovenija savlada Norvešku, takođe sa što većom razlikom kako bi Farska Ostrva mogla da se nadaju prolazu u narednu fazu takmičenja.

 

 

U grupi E su već poznata dva učesnika sledeće runde. Biće to Holandija i Švedska. Upravo duel ova dva nacionalna tima će danas odlučiti ko će ići dalje kao prvoplasiran, a ko sa drugog mesta.

Identična situacija je i u grupi F. Danska i Portugal su čekirali karte za drugu rundu, a pobednik tog meča će biti lider grupe.

Evropsko prvenstvo, treće kolo

grupa D

Poljska - Farska Ostrva 18.00 (TV Arena 3 Premium)
Norveška - Slovenija 20.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa E

Bosna i Hercegovina - Gruzija 18.00 (TV Arena sport 1)
Švedska - Holandija 20.30 (TV Arena sport 2)

 

Standings provided by Sofascore

 

grupa F

Češka - Grčka 18.30 (TV Arena sport 2)
Danska - Portugal 20.30 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore