Vesti iz rukometa

EP u rukometu: Dan bez iznenađenja, Šveđani, Norvežani i Danci sa "pola gasa"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.01.2024 22:19
Hampus Vane je postigao devet pogodaka za Švedsku Uwe Anspach/dpa via AP
Hampus Vane je postigao devet pogodaka za Švedsku

Drugog dana Evropskog prvenstva u rukometu koje se održava u Nemačkoj nije bilo iznenađenja u mečevima u grupama E, D i F.

Veliki favoriti Danska, Norveška i Švedska sa "pola gasa" su došli do ubedljivih pobeda, a veoma zanimljivu i neizvesnu utakmicu odigrali su Slovenci i Farani. 

Tek sredinom drugog poluvremena Slovenci su uspeli da slome otpor upornih igrača sa Farskih Ostrva i slave pobedu 32:29. Vlah sa osam golova i Zarabec sa sedam bili su autori trijumfa, dok su Elefsen i teigum sa po devet pogodaka bili najveća pretnja po ekipu trenera Uroša Zormana.

Šveđani su ubedljivom igrom u prvom poluvremenu došli do ubedljive prednosti i pobede nad BiH 29:20, uz devet pogodaka Vanea.

Danci su imali drugačiji plan, posle skromnih 9:9 na poluvremenu, dodali su ga u nastavku i slomili Češku 23:14. Mikel Hansen je bio autor pet golova, Česi su u drugom delu uspeli samo pet puta da zatresu mrežu rivala.

Sagosen (6 golova), Rod (5), Johanesen, Bjronsen i Barthold (po 4) temeljno su razbijali odbranu Poljske do trijumfa od 32:21.

Evropsko prvenstvo, prvo kolo

Grupa D

Norveška - Poljska 32:21
Slovenija - Farska Ostrva 32:29

Grupa E

Švedska - BiH 29:20
Holandija - Gruzija 34:29

Grupe F

Danska - Češka 23:14
Portugalija - Grčka 31:24