Vesti iz rukometa

Poraz Slovenaca u Hamburgu: Portugal ostao u igri za polufinale

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

19.01.2024 17:10
Rukometaš Portugala, Martim Košta Guliver/Lobeca Ingrid Anderson-Jensen
Rukometaš Portugala, Martim Košta

Rukometaši Portugala su savladali Sloveniju (18:17) i tako ostali u igri za plasman u polufinale Evropskog prvenstva. Pobedničku ekipu je predvodio odlični Martim Košta sa 11 pogodaka iz 14 šuteva.

Prvi deo meča je protekao tako što su obe ekipe postizale golove u serijama. Portugalci su vrlo lako stigli do četiri gola prednosti (10:6) nakon 17 minuta igre, ali su Slovenci odgovorili nizom od četiri uzastopna pogotka i stigli do 12:12. Delovalo je da će se na pauzu otići bez pobednika ali je Antonio Areia u poslednjoj sekundi prvog poluvremena postigao pogodak za vođstvo.

 

 

Baš kao i početak utakmice, Portugal je bolje otvorio drugi deo meča. Slovenija se mučila u napadu, a to je protivnik iskoristo da ode na maksimalnih +5 na 15 minuta do kraja meča. Uspeli su Slovenci da dođu na gol zaostatka (28:29), ali je Diogo Markeš "spustio roletnu" na svoj gol i bio jedan od najzaslužnijih za pobedu Portugala.

Ekipu sa Iberijskog poluostrva je predvodio neverovatni Martim Košta sa 11 golova, dok je Lionel Fernandes postigao pet. Borut Mačkovšek se istakao sa šest pogodaka kod Slovenije, a Nejc Cete je pet puta tresao mrežu.

Ep u rukometu (glavna faza), 2. kolo

Grupa 2

Slovenija - Portugalija 30:33 (17:18)

Norveška - Holandija 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Danska - Švedska 20.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore