Vesti iz rukometa

Prvi bod za Holandiju u drugoj rundi: Portugal ostao bez polufinala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 17:11
Fransisko Košta, rukometaš Portugala Tanjug/Christian Charisius/dpa via AP
Fransisko Košta, rukometaš Portugala

Rukometaši Holandije i Portugala odigrali su nerešeno 33:33 (17:15) u poslednjem kolu druge runde Evropskog prvenstva u Nemačkoj. 

Holanđani su većim delom prvog poluvremena vodili, ali najveća prednost iznosila je samo dva pogotka. Da je čitav meč bio nezivestan govori i činjenica da je najveće vođstvo iznosilo svega tri gola razlike i to u korist Holanđana. To je bilo početkom drugog poluvremena, ali je reprezentacija Portugala brzo "istopila" taj zaostatak.

 

 

Šta više, Portugalci su u poslednjih 10 minuta ušli sa vođstvom. Holandija je bila nešto nervoznija u napadu i nacionalni tim sa Iberijskog poluostrva se odvojio na +2 na pet minuta do kraja. Ipak, Holanđani su uspeli da se vrate, pre svega zahvaljujući odbranama Barta Ravensergena. Gol za izjednačenej postigao Jorn Smits na 10 sekundi do kraja utakmice.

Holandiju je predvodio Rutger ten Velde sa sedam pogodaka, dok je Bobi Šagen dodao četiri. Martim Košta je ponovo bio odličan u redovima Portugala, a ovog puta mu je podršku pravio Luis Frade. Oba igrač su postigla po osam pogodaka.

EP u rukometu (glavna faza), četvrto kolo

Grupa 2

Holandija - Portugalija 33:33 (17:15)

Slovenija - Danska 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Norveška - Švedska 20.30 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by Sofascore