Vesti iz rukometa

Kakav meč u Kelnu! Kobnih 10 minuta koštalo Austriju pobede, ali je i bod je zlata vredan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 22:14
Rukometaš Austrije, Markus Mar Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Rukometaš Austrije, Markus Mar

Rukometaši Austrije i Nemačke su odigrali nerešeno 22:22 (12:11) u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Austrijanci su imali čak pet golova prednosti u drugom poluvremenu, ali su utakmicu završili sa 10 minuta bez pogotka, što ih je koštalo pobede.

Poprilično tvrd start viđen je na obe strane. Najveći uticaj na to imali su golmani. Nemac Andreas Volf je imao 10 odbrana nakon 30 minuta igre, dok je njegov kolega iz Austrijanac Konstantin Mestl imao 11. Austrija je uprkos tome uspela da se odvoji +4, ali su do kraja prvog poluvremena Nemci uspeli da ostanu smireni i priđu na samo gol zaostatka.

 

 

Austrijanci su drugo poluvreme bolje otvorili i nakon 48. minuta imali maksimalnih +5 (21:16). Ipak, ponovo su Nemci ostali smireni uprkos nešto većem zaostatku i nakon pogotka Jurija Knora priđu na samo -1. Treba napomenuti da je domaćin turnira imao i sreće u pojedinim momentima, jer su Austrijanci vezali 10 minuta bez gola. U tom periodu su čak četiri puta zatresli okvir gola. 

Kristofer Štajnert je postigao pogodak za 22:22 na 50 sekundi do kraja utakmice, a Austrija nije iskoristila svoj napad. Nemcima je ostalo 10 sekundi za eventualnu pobedu, ali nisu uspeli da upute šut u okvir gola golmana Mestla koji je meč završio sa čak 17 odbrana. To je bilo dovoljno da bude proglašen za igrača utakmice.

 

 

Austriju je predvodio Nikola Bilik sa pet pogodaka, dok je čak pet različitih rukometaša postiglo po tri pogotka. Kod Nemaca se istakao Knor sa šest pogodaka, a Timo Kastening je dodao četiri. 

Evropsko prvenstvo, glavna faza

Grupa I

Francuska - Island 39:32 (17:14)

Mađarska - Hrvatska 29:26 (14:13)

Nemačka - Austrija 22:22 (11:12)

 

Standings provided by Sofascore