Vesti iz rukometa

Fenomenalna Mađarska iznenadila Hrvatsku: Tim Ćeme Rodrigeza korača ka polufinalu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 19:41
Rukometaš Mađarske, Imre Bence Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Rukometaš Mađarske, Imre Bence

Rukometaši Mađarske su napravili veliko iznenađenje i savladali Hrvatsku 29:26 (14:13) u meču druge faze Evropskog prvenstva. Izabranici Ćeme Rodrigeza su tako napravili veliki korak ka plasmanu u polufinale i trenutno zauzimaju drugo mesto u grupi.

Mađari su nešto bolje otvorili meč i gotovo čitavo prvo poluvreme imali prednost. Najveće vođstvo stekli su nakon što je u 15. minutu Mate Lekai realizovao sedmerac (9:5), ali je Hrvatska brzo odgovorila serijom 3:0 i prišla na gol zaostatka.

 

 

U drugom delu igre se uglavnom igralo gol za gol, što je više odgovaralo Mađarskoj koja je tako održavala svoju prednost. U poslenjih pet minuta se ušlo sa nerešenim rezultatom na semaforu (25:25). Međutim, dve izgubljene lopte Hrvata u ključnim momentima je omogućila protivniku da ode na 28:25 i tako na kraju stigne do veoma važnog trijumfa za prolaz u polufinale.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Imre Bence sa sedam golova, dok je Ričard Bodo dodao pet. Ipak, heroj Mađarske bio je golman Lazlo Bartuš sa čak 16 odbrana. Kod Hrvatske su se istakli Filip Glavaš i Tin Lučin sa po pet pogodaka. 

Evropsko prvenstvo, glavna faza

Grupa I

Francuska - Island 39:32 (17:14)

Mađarska - Hrvatska 29:26 (14:13)

Nemačka - Austrija 20.30 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore