Vesti iz rukometa

EHF EURO na TV Arena sport: Čeka se poslednji polufinalista, Nemačka ima "zicer"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 10:58
Rukometaši Nemačke slave pobedu protiv Mađarske Tanjug/AP Photo/Martin Meissner
Rukometaši Nemačke slave pobedu protiv Mađarske

Rukometaši Danske i Švedske osvojili su prva dva mesta u grupi 2 na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj i obezbedili plasman u polufinale, gde se još, kao lider grupe 1 plasirala i reprezentacija Francuske.

Dakle, ostalo je još da se nakon poslednjih mečeva u grupnoj fazi odluči ko će biti četvrti tim koji će odlučivati o borbi za medalju na takmičenju u Nemačkoj.

 

 

Za sada, najbliža tom uspehu je domaća selekcija koja ima bod više od Mađarske i Austrije, pa će u slučaju da pred svojim navijačima savlada poslednjeplasiranu Hrvatsku izaći na megdan Danskoj, dok će se u drugom polufinalu sastati Francuska i Švedska.

Biće današnjih 270 minuta rukometa zanimljivi i po tome što se od ishoda tih duela kreira i podela viza za Olimpijske igre u Parizu, odnosno odlučuje kako će izgledati kvalifikacije za najveću planetarnu smotru.

Kalkulacija je mnogo, a po nekima od njih selekciji Hrvatske je, primera radi, bolje da izgubi od Nemčake i tako otvori sebi lakši put do kvalifikacija preko Španije, Brazila i Bahreina, budući da u Pariz idu dve selekcije.

Svi mečevi završnog dana grupne faze, kao i oni u borbi za medalju, odnosno plasman od petog do semdog mesta, biće prenošeni na kanalima TV Arena sport.

Evropsko prvenstvo, 3. kolo

grupa 1

Austrija - Island 15.30 (TV Arena 3 Premium)
Francuska - Mađarska 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Nemačka - Hrvatska 20.30 (TV Arena sport 1)

 

Standings provided by Sofascore