Vesti iz rukometa

Poraz Srbije u drugom kontrolnom meču protiv Hrvatske: Selektor Bregar pružio šansu mlađim igračicama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2023 15:15
Poraz Srbije u drugom kontrolnom meču protiv Hrvatske: Selektor Bregar pružio šansu mlađim igračicama Rukometni savez Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od najboljih rukometašica Hrvatske u drugom prijateljskom susretu odigranom u Sportskom centru Fudbalskog saveza u Staroj Pazovi - 28:17 (13:8).

Ovim su se iskusnije Hrvatice revanširale ekipi selektora Igora Bregara za poraz u prvom susretu odigranom u subotu koji završen 21:20 za Srbiju.

Slovenački stručnjak se odlučio da na ovom meču pruži šansu mlađim igračicama, a posebno raduje odličan učinak golmanskog tandema Graovac - Risović pred kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv reprezentacije Turske u aprilu.

Najefikasnija u redovima srpskih rukometašica bila je Teodora Veličković sa pet golova, dok je u redovima gostujuće ekipe Кatarina Ježić upisala isti broj pogodaka.

"Odigrali smo dva potpuno različita meča. Prvi je bio na rezultat i njega smo dobili što nam je bilo veoma važno, dok je danas bilo potrebno odmoriti starije igračice i dati priliku mlađim devojkama da osete kako je igrati protiv jedne ozbiljne selekcije kakva je Hrvatska. Sada ostaje na devojkama da u klubovima posvećeno rade i pripremaju se za kvalifikacije u aprilu", istakao je Uroš Bregar.

Za budućnost srpskog ženskog rukometa posebno je važno istaći da se tokom drugog poluvremena na terenu u jednom trenutku našlo čak četiri juniorske reprezentativke, koje su do skoro nastupale za kadetsku selekciju Srbije, a to su Milica Ignjatović, Dunja Radević, Ana Petrović i Aleksandra Vasić koje su rođene 2005. godine.