Vesti iz rukometa

Izgubiš dve utakmice, a gol razlika "minus dva": Selektor Bregar nije nezadovljan mečevima protiv Crne Gore

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 09:15
Jovana Jovović na meču protiv selekcije Crne Gore MN Press
Jovana Jovović na meču protiv selekcije Crne Gore

Dva gotovo identične utakmice protiv selekcije Crne Gore su iza rukoemtašica Srbije. Najpre su u Zrenjaninu poražene 30:31, a zatim su pretrpele poraz i u Podgorici 25:26, ali to ne znači da su ostale bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Naprotiv, igračice selektora Uroša Bregara i dalje sve drže u svojim rukama, budući da ih pobede protiv Turske i Bugarske siugurno vode na EURO 2024, a slovenačkog stručnjaka posebno raduje igra njegovog tima.

 

 

"Vratio bih se na trenutak u Zrenjanin i istakao bih da mi se u obe utakmice izuzetno dopala fer i sportska atmosfera navijača Srbije i Crne Gore. Srbija je odigrala dva fenomenalna meča. Nemamo to iskustvo koje ima Crna Gora, nemamo puno igračica koje igraju Ligu šampiona ili klub iz Srbije sa zapaženijim nastupom u Evropi. Tužno je što smo bez bodova iz dve utakmice, a gol razlika minus dva", rekao je Selektor Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije i dodao:

"Sa druge strane, ponosan sam na to kakav su otpor devojke pružile jer pitanje je bilo posle uvodnog spektakla koji su priredili navijači, koliko će dugo izdržati, a one su bile konkurentne do samog kraja."

Jedna od najefikasnijih među devojkama u belim dresovima, Jovana Jovović, takođe ima zbog čega da bude zadovoljna nakon dvomeča sa Crnom Gorom.

"Malo ko je očekivao pre ova dva susreta da možemo da odigramo ovako kvalitetno. Mi smo verovale, ali smo znale u kakvom sastavu nastupa Crna Gora. Znale smo da će iskustvo igranja ovakvih utakmica i velikih prvenstava biti njihov adut. Nakon svega ponosna sam na svoje saigračice jer nije bilo lako izdržati ovaj pritisak, a biti tako blizu bodova u ove dve utakmice", rekla je Jovana Jović.