Vesti iz rukometa

Rukometašice Srbije posle drame poražene od Crne Gore u Zrenjaninu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 19:42
Anđela Janjušević i Marija Petrović protiv Crne Gore MN Press
Anđela Janjušević i Marija Petrović protiv Crne Gore

Rukometašice Srbije poražene su posle drame od Crne Gore 30:31 (12:16) u Zrenjaninu, u trećem kolu kvalifikacija za EP u Grupi 6. Izabranice seelktora Uroša Bregara uspele su da stignu prednost od četiri gola, ali u završnici nisu imale dovoljno koncentracije da osvoje makar bod protiv kvalitetnije i iskusnije selekcije koja je ostala na stopostotnom učinku posle tri kola.

Rukometašice Srbije povele su samo 1:0 preko Sanje Radosavljević, ali od tada su se za sve pitale gošće iz Crne Gore. Rukometašice Srbije napravile su u prvom poluvremenu previše grešaka za bolji rezultat od 12:16 za gošće. 

Nisu Crnogorke briljirale kako mogu, ali su vešto koristile greške, a Anastasija Marsenić, Matea Pletikosić i Dijana Mugoša su vešto kažnjavale rivalke. Da na golu Srbije nije bilo raspoložene Jovane Risović (pet odbrana) možda bi razlika bila i veća u korist rivalki. Sanje Radosavljević i Jovane Jovović su u prvom delu sa po tri pogotka bile najefikasnije.

Nisu se predavale rukometašice Srbije, nekoliko puta su uspevale da stignu do "minus dva", bile su agresivnije i čvršće u odbrani, ali su rivalke uspevale da se odbrane i po pravilu, preko Matee Pletikosić uspevale da održe razliku. Sve do 45 minuta kada je Jovana Jovović izjednačila na 22:22 sa igračicom više. Igra u tih 15 minuta u drugom delu su sigurno ono što je selektor Uroš Bregar priželjkivao i na čemu je radio sa devojkama. 

Gošće iz Crne Gore su ušle u nervozu, napravile su i tehničku grešku jer su imale sedam igračica na terenu, pa je Anđela Janjušević u 48. minutu donela novo vođstvo Srbije 24:23! Nisu srpske rukometašice imale rešenja samo za Mateu Pletikosić koja je rešetala mrežu i donosila prednost Crnoj Gori, ali su održavale egal sve do samog kraja. Jovana Risović ništa nije uspela da odbrani, na drugoj stranui ni Atingre nije bila ništa uspešnija, ali je uspela da odbrani dva uzastopna napada na četiri minuta pre kraja i Crna Gora je opet stekla prednost 28:30.

Janjušević je smanjila sa sedam metara na 29:30, a onda je prvu odbranu u drugom delu imala i Risovićeva. Janjuševićeva je izjendačila na 30:30, dva minuta pre kraja. Grbićeva je 50 sekundi pre kraja donela vođstvo gošćama 30:31. Imala je Srbija napad za izjendačenje, međutim Jeleni Jovović je ispala lopta i tu je bio kraj. Šteta.

U selekciji Srbije Anđela Janjušević je bila najefikasnija osam pogodaka, Jelena Jovović je postigla sedam, a Sanja Radosavljević i Aleksandra Stamenič su po pet puta bile strelci. Lider kod Crnogorki bila je Matea Pletikosić sa devet golova iz 10 šuteva.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo

Grupa 6

Sreda

Bugarska - Turska 24:30

Četvrtak

Srbija - Crna Gora 30:31 (12:16)

 

Standings provided by Sofascore