Vesti iz rukometa

Novi sitan poraz rukometašica Srbije: Crnogorke ponovo jedva slomile krila odličnim "orlicama"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.03.2024 19:37
rukometašice Srbije pred meč MN Press
rukometašice Srbije pred meč

Najbolje rukometašice Srbije dale su sve od sebe da se revanširaju koleginicama iz Crne Gore za poraz u trećoj rundi borbe za Evropsko prvenstvo, ali su posle Zrenjanina, pre nekoliko dana, i večeras u Podgorici izgubile bitku sa favorizovanim protivnikom - 26:25 (14:14). 

Bio je to egal duel od početka do kraja drame u glavnom gradu komšijske države, u kom je sve prštalo od želje, energije, duela, trčanja, šuteva, odbrana... Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, a prednost nijednom nije išla preko dva pogotka. 

I ponovo su "sokolice" za nijansu bile s(p)retnije od "orlica", jer su i u prvih 60 minuta međusobnog nadgornjavanja slavile sa jednim golom viška (30:31). U 52. minutu bilo je 24:24, a onda su Pavićević i Pletikosić odlučile kome idu bodovi.

Janjušević je smanjila nepun minut pre kraja, međutim to je bilo sve od izabranica Uroša Bregara. Skoro sve... Njegova koleginica, Bojana Popović, uzela je tajm-aut, posle kog je domaćin pogrešio, uz dosuđeno probijanje.

 

 

Imala je Srbija napad za izjednačenje, kao pre tri dana, ali se desila sporna sudijska odluka. Svirano je probijanje našem pivotmenu Bojičić, Bregar je žestoko protestovao kod hrvatskog sudijskog para, a onda im ironično aplaudirao.

Posle pauze od nekoliko minuta, domaćin je zadržao loptu i opet slavio golom razlike i overio plasman na EP, dva kola pre kraja kvalifikacija. Dok će Srbija plasman na EP, krajem godine, tražiti u mečevima sa Bugarskom i Turskom. 

Večeras je najviše pogodaka za srpski tim dala Jovana Jovović (5), dok je u pobedničkom sastavu najefikasnija bila Tatjana Brnović (7). Posle ovog kola Crna Gora je s osam bodova već završila posao, Turska ima tri manje, a naše dame tri. Jedino Bugarske nisu makle od nule. 

 

Standings provided by Sofascore