Vesti iz rukometa

Da na EP pokažemo ko smo i šta smo: Jovana Jovović presrećna nakon uspeha rukometašica Srbije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 11:49
Slavlje rukometašica Srbije nakon plasmana na Evropsko prvenstvo MN Press
Slavlje rukometašica Srbije nakon plasmana na Evropsko prvenstvo

Plasman na Evropsko prvenstvo bio je cilj koji je ženska rukometna reprezentacija Srbije postavila ispred sebe i sad sa ponosom mogu da kažu da su u tome uspele.

Pobeda nad Turskom u Zrenjaninu nijednog trenutka nije dovođena u pitanje i upravo to je ovo što najviše raduje Jovanu Jovović. 

"Najveća radost i najveći uspeh je što smo uspele da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, a da smo bile bolje od Turske, da se nismo mučile i da smo čitav meč kontrolisale rezultat. Iz ove perspektive mi je žao što i na gostovanju u Turskoj nismo uspele da dođemo do dva boda, a i što nam je u oba meča protiv Crne Gore malo falilo za bodove", rekla je u zjaci za sajt Rukomentog saveza Srbije, Jovana Jovović.

Reprezentativka Srbije je posebno naglasila da ova generacija srpskih rukometašica ima veliki potencijal i da se kod svake od njih vidi profesionalni napredak od starta kvalifikacija.

"Mnogo smo napredovale kao tim i individualno od oktobra kada smo startovale u kvalifikacijama. Privikli smo se jedna na drugu i na sistem rada sa selektorom Bregarom i polako izrastamo u  ekipu koja svima može da pomrsi konce. Čeka nas dug period do šampionata i imamo mnogo vremena da dalje rastemo i napredujemo i da tamo pokažemo koliko možemo", rekla je Jovovićeva.