Vesti iz rukometa

Rukometašice se okupile u Zrenjaninu, ali ima mnogo povređenih igračica: Bregar u problemima pred Crnu Goru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.02.2024 10:55
Rukometašice Srbije na okupljanju u Zrenjaninu RSS
Rukometašice Srbije na okupljanju u Zrenjaninu

Ženska rukometna reprezentacija Srbija okupila se u Zrenjaninu pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a najbolje rukometašice naše zemlje u četvrtak od 18.00 časova očekuje prvi od dva duela sa selekcijom Crne Gore.

Selektor Uroš Bregar, u odnosu na objavljeni spisak od 20 igračica neće moći da računa na Dunju Tabak i Natašu Lovrić koje su se povredile na finalnoj utakmici Кupa Srbije, kao i na Emiliju Lazić koja se još uvek nije dovoljno oporavila.

“Žao mi je što su se Tabak, Lovrić i Lazić povredile i neće moći da budu sa nama na ovom okupljanju, a pod znakom pitanja je i Sanja Radosavljević zbog zubobolje. Naknadno smo pozvali Sukur, Simić, Vasić i Obrenović, tako da ćemo sve odrađivati po unapred utvrđenom planu. Odmah smo po dolasku u Zrenjanin odradili sastanak i video analizu Crne Gore. Svesni smo njihovog kvaliteta, na poslednjem svetskom prvenstvu zauzele su sedmo mesto i čekaju ih kvalifikacije za Olimpijske igre. Imaju odličnu selektorku i čeka nas veliki izazov, ali uz pozitivnu energiju i veru u svoj tim nadam se da možemo da ostavimo pozitivan utisak”, rekao je selektor, Uroš Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.

MN Press

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije, Uroš Bregar

 

Srpska reprezentativka, Jovana Jovović, jedan je od glavnih šrafova srpske reprezentacije i jedva čeka naredne izazove i dvomeč sa Crnogorkama.

“Pre svega, očekuju nas dve jako zahtevne utakmice protiv veoma poznatog protivnika. Mnogo dobro se znamo međusobno, kako iz klupskih takmičenja tako i iz reprezentativnih. Priprema za ove dve utakmice ista je kao i za svaku prethodnu ili svaku sledeću. Mi smo maksimalno fokusirane na sebe i na našu pripremu od protivnika do protivnika. Naravno da svaka ekipa zahteva posebnu pripremu iz taktickog pogleda i nadam se da ćemo zajedno sa stručnim štabom biti spremne maksimalno za ovaj duel", rekla je Jovana Jovović i dodala:

"Znam da je svaka devojka koja je trenutno ovde izuzetno motivisana i ne brinem za to da ćemo ostaviti zadnji atom snage na terenu. Pokazale smo na Svetskom prvenstvu da možemo sa svima, ali smo isto tako svesne gde smo grešile i gde mora da se napreduje. Mnogo se prića i radi sa nama, i ukoliko u budućnosti budemo radile vredno, verujem da možemo zajedno mnogo. Кorak po korak, ali mislim da su ove dve utakmice prava prilika da pokažemo da smo na pravom putu. Ja verujem u ovu ekipu i jedva čekam mečeve sa Crnom Gorom."