Vesti iz rukometa

Kvalifikacije za EP na TV Arena sport: Rukometašice Srbije protiv Crne Gore u Zrenjaninu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.02.2024 11:17
Selektor rukometašica Srbije, Uroš Bregar Profimedia
Selektor rukometašica Srbije, Uroš Bregar

Rukometašice Srbije zauzimaju drugu poziciju na tabeli Grupe 6 za odlazak na Evrosko prenstvo, a lider su igračice Crne Gore koje gostuju igračicama selektora Uroša Bregara u Zrenjaninu.

Slovenački stručnjak i njegove rukometašice veruju da pred punim tribinama "Kristalne dvorane" mogu da savladaju renomiranog protivnika i naprave krupan korak ka plasmanu u Austriju, Mađarsku i Švajvarsku.

"Imali smo uoči ove utakmice četiri treninga do sada u Zrenjaninu. U tim su se vratile kapiten Jovana Risović i Marija Petrović, koje nisu igrale na SP, imali smo i manjih zdravstvenih problema. Što se same utakmice tiče, pred nama je dobro organizovan i jak protivnik kog dobro poznajemo, ali verujemo u pozitivan ishod", rekao je Bregar na konferenciji za medije uoči ovog susreta.

Dve selekcije već u nedelju će odigrati novi susret, ovoga puta u Crnoj Gori i ko u ta dva susreta bude uspešniji može da se nada odlasku na Evropsko prvenstvo u decembru.

Pored pomenutih reprezentacija u našoj kvalifikacionoj grupi su još Bugarska i Turska, a po propozicijama takmičenja odlazak na EP će obezbediti dve najbolje ekipe u grupi, kao i četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Kvalifikacije za EP, 3. kolo

GRUPA 6

sreda

Bugarska – Turska 24:30

četvrtak

Srbija – Crna Gora 18.00

 

Standings provided by Sofascore