Vesti iz rukometa

Rad u Beogradu je završen: Najbolje srpske rukometašice se sele u Španiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.11.2023 09:18
Rukometašice Srbije RSS
Rukometašice Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije obavila je prvu fazu priprema u Кovilovu i u toku današnjeg dana putuje u Španiju na međunarodni turnir, odakle će se uputiti direktno u Dansku na Svetsko prvenstvo.

U Santanderu ih očekuje najpre duel sa Argentinom u četvrtak od 16.30 časova, dan kasnije (14.30) sastaće se sa Japanom, dok će u subotu odmeriti snage sa domaćinom (13 časova).

Najbolje srpske rukometašice u Španiji će ostati još tri dana posle poslednje utakmice, a 30. novembra planiran je let za Dansku.

"Novi ciklus započeli smo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, utakmicama sa Bugarskom i Turskom. Nastavljamo proces dalje, ova četiri dana cilj nam je bio da ponovimo sve na čemu smo radili i što je davalo rezultate, kao i da menjamo ono što nije. Fokus je na poboljšanju naše odbrane, a utakmice na turniru u Španiji će nam dati mnogo odgovora", kaže selektor Uroš Brergar, a prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije.

Slovenački stručnjak potom se osvrnuo na samo Svetsko prvenstvo i ciljeve koje su on i njegov stručni štab postavili.

"Prve prepreke su nam Danska, Rumunija pa Čile i nadamo se pozitivnom rezultatu, verujem da možemo da izborimo narednu fazu. Za mene je najvažniji ovaj proces koji smo započeli, da mlađe generacije napreduju. Uz pobede i dobre rezultate naravno dolazi i samopouzdanje i nadam se da ćemo ih što više ostvariti u narednim nedeljama”, rekao je gospodin Bregar i dodao:

"Danska je vicešampion Evrope, Rumunija ima ozbiljnu ligu i klubove koji igraju evropska takmičenja, te svakako ne važimo za favorite ali želim da svaki minut odigramo hrabro i da maksimalno iskoristimo kvalitete rivala za sticanje iskustva i rast. Biću zadovoljan ako se sa Prvenstva vratimo ponosni što smo dali sve od sebe, da smo na dostojan način reprezentovali Srbiju i da svakoj selekciji budemo ozbiljan rival bez obzira na kvalitet i rezulta."

Srpski nacionalni tim prvu fazu Svetskog prvenstva igraće u Herningu, a takmičenje će otvoriti duelom sa domaćom selekcijom Danske koji je na programu 1. decembra od 20.30 časova. Dva dana kasnije od 18 časova odmeriće snage sa Rumunijom, dok je meč sa Čileom zakazan za 5. novembar u istom terminu.