Vesti iz rukometa

Prva prava provera na putu do Evropskog prvenstva: Rukometašice Srbije gostuju Turskoj

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.10.2023 08:45
Prva prava provera na putu do Evropskog prvenstva: Rukometašice Srbije gostuju Turskoj MN Press

Meč protiv Bugarske najbolje srpske rukometašice su lako rešile u svoju korist, a prvi pravi test u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igračice Uroša Bregara imaće od 16.30 u Ankari protiv Turske.

Podmlađeni tim Srbije ima ambicije da se nađe na završnom turniru kontinentalnog prvenstva koje će od 28. novembra do 15. decembra biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

"Kvalifikacije smo započeli pobedom nad Bugarskom koja nam mnogo znači, jer smo nastupili u potpuno novom sastavu u odnosu na april i kvalifikacione mečeve za Svetsko prvenstvo. Sada nas očekuje veoma težak meč u Turskoj. Dobro se poznajemo, jer smo u prethodna dva kvalifikaciona ciklusa, kao i na Mediteranskim igrama igrali protiv Turske. One su iskusan sastav koji ima veoma kvalitetne igračice i u Ankari će imati veliku podršku navijača", poručuje pred utakmicu selektor Bregar i dodaje:

"Ono što mene raduje je energija koju smo mi pokazali protiv Bugarske u momentima kada smo imali visoku prednost. Imamo širinu u rotiranju igračica, mladost i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje. Daćemo sve od sebe da ostvarimo i drugu pobedu što bi za nas u ovom trenutku bilo od ogromne važnosti i tako bi u najpozitivnijoj atmosferi sačekali početak završnih priprema za Svetsko prvenstvo".

Kvalifikacije za EP, 2 . kolo

Bugarska - Crna Gora 16.00 (TV Arena sport 5)
Turska - Srbija 16.30 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore