Vesti iz rukometa

Rukometašice uverene u plasman na EP: U sredu gostuju Bugarskoj, tri dana kasnije dočekuju Tursku

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.04.2024 11:25
Selektor Uroš Bregar sa rukometašicama Srbije RSS
Selektor Uroš Bregar sa rukometašicama Srbije

Ženska rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Pirotu za poslednji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prva od dve preostale utakmice je duel sa Bugarskom koji je na programu u sredu od 16.00 časova.

Najbolje srpske rukometašice iz domaćeg prvenstva trenirale su pojačane Jovanom Jovović od četvrtka, a u Pirotu su se pridružile i igračice koje nastupaju za inostrane klubove.

Selektor Uroš Bregar zadovoljan je radom svojih izabranica u prethodnih nekoliko dana i čvrsto veruje u trijumf i plasman na Evropsko prvenstvo.

"Dobro smo trenirali, u ponedeljak sma imao na raspolaganju sve igračice, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu", jasan je selektor Bregar u izjavi za sajt Rukometnog saveza Srbije.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Na startu kvalifikacija, Srbija je u Zrenjaninu savladala Bugarke sa 40:16, ali kapiten Jovana Risović smatra da će meč u Šumenu biti veći izazov, iako se imperativ pobede ne dovodi u pitanje.

"Meč u Bugarskoj sigurno neće biti kao u Zrenjaninu, sigurno neće biti lagan. Odlučujuća stvar će biti svakako naš pristup, moramo dobro da otvorimo meč da bismo kontrolisale igru sve vreme. Od starta moramo da igramo čvrsto u odbrani da bismo stvorile dobre uslove za golove iz tranzicija i kontri. Nadam se da će nam taj meč doneti samopouzdanje i biti dobra uvertira za Tursku", rekla je Jovana Risović.

Tri dana posle susreta u Bugarskoj, Srbija će u Zrenjanu dočekati Tursku, 7. aprila od  od 18.00 časova u "Кristalnoj Dvorani".

Plasman na EP 2024. obezbediće po dve prvoplasirane selekcije iz svake od osam grupa, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.