Vesti iz rukometa

Dobro je za početak, ali nema opuštanja: Selektor Bregar spušta loptu posle ubedljive pobede u Zrenjaninu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.10.2023 14:47
Dobro je za početak, ali nema opuštanja: Selektor Bregar spušta loptu posle ubedljive pobede u Zrenjaninu MN Press

Dobra igra i ubedljiva pobeda protiv selekcije Bugarske na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo obradovala je selektora srpskih rukometašica, Uroša Bregara, ali slovenački stručnjak ne dozvoljava opuštanje.

Odlični strateg opominje da u pitanju nije bila selekcija iz vrha evropskog rukometa i njegove igračice ne smeju da "polete".

"Moramo priznati da Bugarska nije reprezentacija koja ima veliki kvalitet i pripada vrhu evropskog rukometa, ali me veoma raduje to što smo imali energiju svih 60 minuta i u odbrani i u napadu. Sve igračice dobile si priliku i sve su pokazale želju i volju", naglašava selektor Bregar.

Naredni rival srpskim rukometašicama već u nedelju, 15. oktobra biće Turska koja je u prvom kolu poražena od Crne Gore.

"To će biti pravi ispit. Dobro ih poznajemo, igrali smo ove godine protiv njih. Iako smo tada imali iskusniji sastav, cilj pred nama je jasan i želimo da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Pre toga nas očekuje i Svetsko prvenstvo, kao i turnir u Španiji, tako da ćemo naredne godine u kvalifikacijama biti dosta iskusniji i spremniji za sve izazove pred nama", poručuje selektor Srbije, dok zamenik kapitena, Anđela Janjušević dodaje:

"Presrećna sam što smo ovako odigrale i pred ovom divnom publikom u Zrenjaninu ostvarile ubedljivu pobedu. Odlično smo počele i visok tempo držale smo svih 60 minuta. Ponosna sam na sve mlađe igračice i najlepši deo ove utakmice bilo je videti neke od njih kako debituju i postižu svoje prve golove u seniorskoj reprezentaciji. Svaka devojka je dala svoj doprinos i verujem da ćemo na ovaj način izgraditi tim za velika dela".